Indholdsfortegnelse
Virksomhedsbeskrivelse .......................................... 1
Business Model Canvas ............................................... 2
Kritiske Succesfaktorer................................................ 3
Virksomhedens Udfordringer....................................... 4
Handlingsforslag ................................................ 6
Konsekvenser Af Valgte Handlingsforslag ................. 8
Metode.......................................................... 9
Litteraturliste............................................................ 10
Bilag .......................................................... 12
Bilag 1 - Regnskabsanalyse...................................................12
Bilag 2 - Ecxel Ark...............................................14
Bilag 3 - Værdikæde ...................................................15
Bilag 4 - Omverdensmodel......................................21
Bilag 5 - Gallupkompasset & Minerva-modellen.....................24
Bilag 6 - De 4 P’er ..........................................................25
Bilag 7 - Porters Five Forces............................................26
Bilag 8 - Swot-analyse ....................................................28

Uddrag
Cykelpartner.dk ApS er en danskejet handelsvirksomhed med ejerformen anpartsselskab, som befinder sig i regnskabsklasse C og herunder store virksomheder.

Cykelpartner.dk lever af E-handel i Danmark samt Sverige. De befinder sig i cykelbranchen, hvor de betegnes som ” specialister inden for cykler, cykeltilbehør og -udstyr, og vi bestræber os altid på at holde vores viden opdateret”.

Virksomheden drives efter en demokratisk ledelsesstruktur, med et y-syn på sine ansatte. Da medarbejderne er en vigtig faktor for stifteren Micheal Givskov Jensen, valgte han i 2016 at tage 2 medarbejdere med ind i ejerkredsen.

I dag ejer Micheal Givskov Jensen selv 90% af anparterne i Cykelpartner.dk, mens de sidste 10% ejes af Søren og Jens med henholdsvis 5% af anparterne hver.

Cykelpartner.dk er en handelsvirksomhed, som indkøber deres reservedele samt andre produkter fra mange forskellige underleverandører og videresælger dem til deres kunder.

Cykelpartner.dk ́s konkurrencemæssige position betegnes som markedsleder i Danmark, grundet deres store markedsandel på det danske marked.

Cykelpartner.dk er opbygget omkring visionen, at hver kunde skal få en super oplevelse, med et sublimt resultat, når de benytter Cykelpartner.dk frem for konkurrenterne.

Virksomheden benytter de generiske vækststrategier markedsudvikling, herunder geografisk ekspansion idet de ønsker at vækste udenfor Danmark senest i Sverige.

Internationalt hedder Cykelpartner.dk Atredo, idet Cykelpartner.dk ikke er dækkende på det internationale marked.

Virksomhedens strategi bygger på deres målsætning om at være markedets bedste, inden for reservedele til cykler, hvorfor deres fokus er rigtige varer til den rigtige pris.

Virksomhedens kernekompetence findes dermed i up-stream aktiviteten indløb og lager, grundet deres billige varer og lave priser - ”Da vi er eneimportør på mange varer og udelukkende sælger varerne online spares mellemleddet væk, og dette resulterer i varer, der er langt billigere end butikkernes.”

Cykelpartner.dk benytter dermed konkurrencestrategien differentiering, grundet det store marked de henvender sig til samt den unikke service, samt produkt de tilbyder deres kunder.

KRITISKE SUCCESFAKTORER

Kundeservice
Kunderelationen er meget vigtig for Cykelpartner.dk, da kunderne herigennem kan blive vejledet til, hvordan de skal benytte deres købte reservedele, samt få vejledning til de forskellige produkter.

Det er derfor meget vigtigt for Cykelpartner.dk at deres kundeservice er i top. Grundet at de ikke har fysiske butikker, er deres kundeservice deres ansigt ud ad til, og det er der dialogen med kunden opstår.

Derudover har Cykelpartner.dk gode anmeldelser på Trustpilot3, hvilket spiller en stor rolle, da de ingen fysiske butikker har, og anmeldelser fra forrige kunder er derfor medvirkende til at potentielle kunder vælger Cykelpartner.dk.

Indkøb & lager samt varesortiment
Cykelpartner.dk har et stort vareudvalg, hvor deres varesortiment består af over 17.000 forskellige varenumre.

Det er vigtigt at virksomheden har varerne når kunderne efterspørger dem, idet de kun er ét klik væk.

Har Cykelpartner.dk ikke varen i deres varesortiment, kan kunden lave en hurtig googlesøgning, hvorefter de kan finde produktet hos en anden virksomhed, hvilket kan resultere i en tabt kunde for Cykelpartner.dk.

E-handel
Cykelpartner.dk har en konkurrencemæssig fordel grundet de kun findes online. Dette gør at de kan give billige varer til lave priser, da virksomheden kan spare mellemhandlerleddet -

”Da vi er eneimportør på mange varer og udelukkende sælger varerne online spares mellemleddet væk, og dette resulterer i varer, der er langt billigere end butikkernes.”

Derudover er den teknologiske udvikling på vej fremad, hvor flere fysiske butikker bliver nødt til at lukke, grundet salget flyttes online. Det er derfor vigtigt for Cykelpartner.dk, at de fastholder deres E-handel.