Cafe- og barmarkedet | Afsætning

Indholdsfortegnelse
1. Redegør kort for cafe- og barmarkedet. Inddrag tabel 1: Kædernes markedsandele.
2. Analyser hvorledes Joe & The Juice ønsker at positionere sig på det danske cafe- og restaurant- marked.
3. Analyser Joe & The Juices brug af produktparameteret. Inddrag de 7 P'er.
4. Diskuter følgende udsagn:
5. Identificér en væsentlig udfordring for Joe & The Juice. Diskuter mulige løsninger af den valgte udfordring.

Uddrag
Cafe- og restaurantbranchen består af mange udbydere herunder Joe & The Juice, Baresso, Starbucks m.v hvilket betyder red ocean.

De mange udbydere er med til at skabe monopolistisk konkurrence eftersom der er en grad af præference blandt forbrugerne. Cafe- og restaurantbranchen er i vækst.

Gennem de seneste år er antallet af cafeer og barer steget til ca. 3.000 Danmark. Udover cafeer og barer er take-away også en branche, som har oplevet stigende vækst. Cafeer og barer er relative ”nye spillere” i den overordnede branche, restau- rantbranchen.

Dog formår de alligevel at erobre store markedsandele fra restauranterne. Her er der bl.a. tale om store kaffe- og juice kæder såsom Baresso Coffee, Espresso House, The Old Irish Pub, Joe & The Juice osv. Joe &

Branchen dækker geografisk hele den danske nation, og derfor ikke kun en bestemt landsdel.

The Juice er markedslederen på 27,2% i 2018, efterfulgt kommer markedsudfordrende som i dette tilfælde er The Old Irish Pub som har 17,5%, Baresso på 16,6% og Cafe Vivaldi på 15,1%, til sidst er der markedsfølgerne som består af Starbucks på 7,6% og andre små cafeer og barer jf. tabel 1.

Grunden til den store succes hos Joe & The Juice skyldes til dels, at der er meget få spillere i juicemarkedet ift. kaffe- og barmarkedet. Ud af de 3.000 udbydere cafeer og barer som er i Danmark, er 500 af dem juicebarer hvilket svarer til 16,7% af branchens størrelse.

Ud af de 500 juicebarer på landsplan i Danmark har Joe & The Juice hele 77 juicebarer hvilket svarer til 15,4% I alt består kæden af 285 juicebarer fordelt over hele verden, hvor Storbritannien er det land med flest juicebarer, næst efter Danmark.

Kundestørrelsen er stor, og da flere varianter indtræder ølmarkedet tiltrækker dette kun flere potentielle kunder.

Forhandlingsstyrken besidder virksomhederne, dog skal man være opmærksom på de nye tendenser i samfundet herunder sundhedsbevidste og økologi, som hurtigt kan påvirke Cafe- og restaurantbranchen da dette er en stor gruppe mennesker som evt. er kunder eller kunne være potentielle kunder.

Her kan virksomhederne supplere med nye produkter som rammer de potentielle kunder.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her