Indholdsfortegnelse
Redegørelse for udviklingen i antallet af bryllupper i Danmark inden for de seneste 10 år opdelt i kirkelige og borgerlige vielser.

Analyse af købsbeslutningsprocessen for købet af en typisk bryllupsfest

Analyse af rådighedsbeløbets betydning for købet af en typisk bryllupsfest.

Diskussion af referencegruppernes muligheder for at påvirke et "køb/køb ikke" af en bryllupsfest.

Uddrag
I dette skema og dette diagram, bliver udviklingen af borgerlige og kirkelige bryllupper gennem de sidste 10 år vist.

Generelt har der været flere borgerlige bryllupper end kirkelige, men de sidste par år er udviklingen i borgerlige bryllupper steget. Omkring en tredjedel af vielser i dag er kirkelige, mens resten er borgerlige.

I 2011 var der 25.014 vielser mellem alle seksualiteter. 15.152 af dem var borgerlige vielser og de resterne 9.862 var i kirkerne.

Hvis vi kigger på 2019 hvor antallet af vielser var 28.002 kan man se der er en forskel på 2.988. Det kan blandt andet have noget med finanskrisen i 2007 at gøre.

Brylluppet er jo dyrt og hvis økonomien ikke rækker, er er også mindre vielser. Fra 2011 til 2019 er der sket en lille stigning, og det er pga. vi er ude af finanskrisen fra år 2011, og folk har flere penge til rådighed.

---

Når et par vælger at blive gift, skal der afklares nogle ting før brylluppet. De skal fx. tage stilling til og de vil have en fælleskonto, altså en konto hvor de deler deres økonomi, og får deres indkomster ind på en konto begge parter bruger sine penge fra.

Man starter dermed problemerkendelsen. Med hensyn til bryllupsfesten er der også mange ting som skal afklares og man er derfor nået til informationssøgningen i købsbeslutningsprocessen.

Der er jo mange forskellige måder at fejre et ægteskab på, nogle mennesker vælger rådhuset og bliver gift der, mens andre vælger at blive gift i kirken, og sige ja til hinanden mens alle ens familie og venner er med til at fejre dagen for ægteparret.

Derefter vil der typisk være en lille fest efterfølgende med typisk bryllupskage og 3-retters menu. Der er selvfølgelig også mennesker som har store tanker omkring hvordan de får fejret deres kærlighed på.

Det kan være de vælger at blive gift på et lækkert hotel hvor alle gæsterne bliver og overnatter eller på en strand i Sydamerika med sine nærmeste.

Det er vurdering af alternativer, når man overvejer forskellige ting. Efter brylluppet er der typisk også en bryllupsrejse, det kan være alt fra et hotel i eget land, til en uges ferie i udlandet.

Det er typisk parrets økonomi som bestemmer retningen i planlægningen og købet for et bryllup. Der er der tale om købsbeslutning i processen.

Derfor er at planlægge et bryllup ikke bare noget du kan gøre på en dag, det tager tid og søge informationer omkring alle de ting som skal indgå i en bryllupsfest.

Nogle vælger at leje et lokale, mens andre lejer et stort telt i baghaven, hvor der så også skal planlægges ting som fx. mad, bordplan, bryllupstøj osv.

Igen er et bryllup ikke bare en fest, det er en af de bedste dage i ens liv. Det er dagen man siger ja til hinanden, så skal de selvfølgelig fejres med en fest og sådan en fest kræver planlæggelse.