Indholdsfortegnelse
Opgave 1
- Rapportering

Opgave 2
- Kalkulation og indtjening

Opgave 3
- Resultatbudget

Opgave 4
- Forretningsplan og likviditetsbudget

Opgave 5
- Rapportering

Uddrag
Bolighuset ApS er en designbutik beliggende i Århus. Virksomheden har både en fysisk butik og en webshop. Butikken er en af de mest trendy designbutikker i Århus og har kraftig vækst i afsætningen.

Virksomheden er ejet af Helle Juul, der etablerende Bolighuset ApS for 10 år siden. Siden etableringen har Lotte Nielsen været ansat i Bolighuset ApS, og hun har gennem alle 10 år arbejdet tæt sammen med Helle Juul.

De har fx været fælles om beslutninger vedrørende sortiment, indkøb og indretning af butikken.

De største konkurrenter er to stormagasiner, der er tæt beliggende ved Bolighuset ApS. Bolighuset ApS kan klare sig i konkurrencen mod stormagasinerne, da den personlige betjening er langt bedre i Bolighuset ApS.

Bolighuset ApS overvejer at flytte til nye og større lokaler for at kunne fastholde væksten i afsætningen. Det er imidlertid dyrt, da lokaleomkostningerne for attraktive lejemål er høje i Århus.

---

House-Engros A/S er en dansk engrosvirksomhed med videresalg af indretningsprodukter til det moderne skandinaviske hjem. House-Engros A/S indkøber langt de fleste produkter i Indonesien, hvor der fx indkøbes småmøbler i forskellige træsorter.

Ejeren af House-Engros A/S er lige kommet hjem fra en inspirationsrejse til Indonesien og overvejer nu at indkøbe et rundt bakkebord i teaktræ. Bakkebordet er både anvendeligt indenfor og udenfor.

Ejeren vurderer derfor, at der er gode afsætningsmuligheder for bakkebordet, og at der i foråret og sommeren 2019 kan afsættes 1.500 stk.