Opgavebeskrivelse
• Dokumentation for udviklingen inden for salg af køkkener i de seneste tre år.
• Redegørelse for købsbeslutningsprocessen for købet af et nyt køkken i en familie (husk at opstille forudsætninger).
• Diskussion af hvilke strategiske beslutninger, der har betydning for overlevelse i branchen.

Uddrag
Indenfor køkkenbranchen omfatter der mange virksomheder. Derfor er der også en meget høj konkurrence, så der skal meget til for at være en af største spillere og endda at forblive under dem.

De forskellige udbydere skal altså derfor skaffe en unik strategi der giver dem et forspring i konkurrenceforholdene for at kunne være de bedste.

Jeg vil mene at den bedste strategi ville være at kigge på design og kvalitet. Det svært at lave et køkken som udskiller sig på andet end design og kvalitet.

Det er derfor oplagt at fokusere på disse områder. Mange i Danmark har en høj indkomst så derfor er de også villige til at bruge penge på et smukt design der er lavet af fine materialer og som er holdbart.

Men med denne strategi vil det være svært at fange alle eftersom målgruppen indenfor køkkenmarkedet er så bred.

En anden god konkurrencestrategi kunne være en omkostningslederstrategi. Omkostningslederstrategien betyder at virksomheden producere under lave omkostninger og kan derfor sælge billigt. Det ville måske blive henrettet mod et par som lige er flyttet ind i et nyt hus eller en familie med lav indkomst.

Nu hvor der er så mange virksomheder og koncerner i køkkenbranchen ville en strategi hvor man reklamere meget være klogt.

Hvis man kunne reklamere meget for sin virksomhed, får folk bekendtskab til den, og føler sig trygge i at vælge den udbyder. Hvorfor vælge noget man slet ikke har noget bekendtskab til.

Det er svært at konkurrere indenfor køkkenbranchen, så derfor skal man altid være i gang og tænke stort ellers så ryger man bagud. Man skal derfor også være meget forsigtigt med alt det man foretager sig, for en lille fejl kan betyde et kæmpe tab.