Vækstrategier | Afsætning | ISS, DK Company & Matas

Indholdsfortegnelse
ISS
Intensivering:
Disverifikation:
Integration:
Strategrisk alliance:
Organisk vækst:
Opkøb:

DK Company
Intensivering:
Diversifikation:
Integration:
Strategisk alliance:
Organisk vækst:
Opkøb:

Matas
Intensivering:
Diversifikation:
Integration:
Strategisk alliance:
Organisk vækst:
Uddrag
Intensivering:
Matas har altid solgt hudprodukter, cremer osv. Men for at få en bredere målgruppe, og ramme flere personer med deres produkter er de begyndt at sælge meget kosmetik makeup osv. Det vil sige at de har lavet en produktudvikling og derunder line extension. Fordi det er det samme marked men et nyt produkt. Det er en line extension fordi det er den samme produktkategori.

Diversifikation:
Matas begyndte i 2011 og sælge kondomer for at ramme et nyt segment på et nyt marked. Det er et helt nyt produkt og gør det derfor til HORISONTAL DIVERSIFIKATION. I starten var de bange for at tilbyde dette produkt i deres butikker da de også har meget unge kunder som fx skal ind og købe deres første makeup sammen med deres mor. Det har de prøvet at skabe en lille smule vækst på men da det er meget begrænset hvor mange kondomer der bliver solgt mener vi at det ikke er et særligt godt forsøg på vækst.

Integration:
Matas har opkøbt firtal group som har været med i løvenshule til 130 millioner. Det er en horisontal integration fordi det godt kunne have blevet en konkurrent. I forhold til vertikal integration hvor man opkøber en leverandør eller distributionsled.

Strategisk alliance:
Matas har lavet et samarbejde med kræftens bekæmpelse for at skabe vækst. Fordi det er noget rigtig mange mennesker er ramt af i dag, hvis man ikke selv har haft det kender de fleste nogen der har haft det, så næsten alle er berørt af kræft, så det er et rigtig strategisk samarbejde.

Organisk vækst:
Matas har primært vokset organisk, da de ikke gør sig så meget i at opkøbe andre virksomheder og og tage deres kundekreds. De har dog opkøbt små virksomheder såsom firtal group fra løvens hule. men den virksomhed købte de for små 130 millioner som udgør en lille del i forhold til hvad matas ville være værd.

Få adgang til hele opgaven