Undersøgelse af begrebet frygt | Reflekterende Artikel

Indledning
Okay, nu gør jeg det bare... Jeg er nødt til det... Nu kan jeg ikke trække den længere... Lageret af bind og toiletpapir er snart tømt, og menstruationen har netop meldt sin ankomst...

Og jeg vil bare ikke bløde igennem, så nu skal der altså bare handles ind. Klokken er også kun 11.30, så mon ikke at butikken er tom for mennesker?

Det håber jeg... Jeg har bare virkelig ikke lyst til at møde nogen... Og hvis jeg gør, så skal de altså lige tage hensyn... Men mon de husker håndspritten og holder de afstanden?

Det skal de altså! Mette Frederiksen har jo ikke lavet andet end at prædike om de pokkers forholdsregler de sidste par dage, ja selv hendes Majestæt Dronning Margrethe har givet hele Danmark en opsang - det må da gøre en forskel...

Lytter folket ikke til selveste dronningen? Åh det håber jeg, for frygten for covid-19 har for alvor sat ind... Åh selve ordet får mig til at ryste i bukserne!?

Hvad skal jeg dog stille op med den her frygt? Hvad gør den ved mig? Ved os? Og hvordan kan vi håndtere frygten i dagens Danmark?

Uddrag
Hvor er det dog fantastisk at vi kan leve i så fredeligt et land som Danmark, hvor nogle af de værste ting vi kæmper med i vores dagligdag er vandskræk, frygten for at bløde igennem trusserne og for små harmløse edderkopper, og at vi kun én gang hvert hundrede år rammes af en livstruende virus.

Med det sundhedsvæsen vi har, rammer frygten os heller ikke lige så hårdt som i andre lande. Vi har det simpelthen så godt, på trods af at vi lige nu er ramt af det såkaldte Corona-virus.

Men heldigvis er vi så privilegerede, at vi er et land med stærkt sammenhold, som kan ”stå sammen - hver for sig”. Midt i alt det her, kommer jeg til at tænke på hvor jeg dog havde været nu, hvis jeg havde boet i Kina?

Italien? Eller Spanien? Måske var jeg blandt dem som ikke overlevede.. For første gang i mit liv har jeg oplevet virkelig at frygte for noget.. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle opleve noget så frygteligt og skræmmende som Covid-19.

Men tænk sig alle de mennesker der hele deres liv har levet med en frygt så stor som denne. Frygten for igen ikke at få mad.

Frygten for ikke at have et hjem. Frygten for at dø når som helst. Sådanne steder findes i verden, vi tænker bare ikke over det.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu