Tryg | Strategisk planlægning, Efterspørgselsforhold & Makroforhold

Opgavebeskrivelse
1. Udvælg og anvend forskellige teorier og modeller til at forklare Trygs strategiske tiltag.
2. Analyser, hvilken betydning købsadfærden har for Undos forretningsmodel.
3. Vurder, hvilke omverdensforhold der især vil være afgørende for Trygs muligheder for vækst.

Uddrag
For at de hvad der er afgørende for Tryg om de kan få vækst, kan man bruge omverdensmodellen til at analysere nærmiljøet af virksomheden.

Virksomhedens afhængige omverden består af konkurrenter, kunder, leverandører og mellemhandler.
Trygs konkurrenter er de andre forsikringsselskaber som er på markedet, som fx Thisted forsikring.

Tryg er en af de store udbyder inden for forsikringer, og fylder en stor del af marked, men de små forsikringsselskaber er der stadig og med forskellige markedsstadegier overtager nogle af Trygs kunder.

Deres kundegruppe er meget stor, Tryg har opkøbt flere små forsikringsselskaber og udbyder både børneforsikringer, kæledyrsforsikringer, indbo- ulykke-bilforsikringer osv. Tryg vil med Undos få fat i kunden gruppen på 21 - 24-årige som ikke har en indboforsikring. Generelt er Trygs kunder, de forbruger der ønsker en forsikring.
I forhold til Trygs mellemhandler og leverandører, har de ikke nogen.

Hvis man kigger på Trygs uafhængige omverden, det er forhold som går ind og påvirker virksomhedernes beslutningsgrundlag, men virksomheden har heller ikke noget at sige, de kan ikke gøre noget hvis noget ændre sig i den uafhængige omverden. Men de forhold der er relevante for Tryg er de politiske og lovgivningsmæssige forhold og de teknologiske forhold.

I Danmark har man nogle lovkrav om forskellige forsikringer man skal have. Man skal fx have en kæledyrsforsikring på sin hund, men man skal også have en forsikring på sin bil.

Det teknologiske har en stor indflydelse på virksomhederne i Danmark, da Danmark ligger meget højt placeret inden for teknologiske forhold. Det har betydning for udbuds-, distributions-, kommunikations- og efterspørgselsforholdende.

Teknologien i dag, styre meget af samfundet, så virksomhederne vil være nødt til at være opdaterede omkring teknologien, for at kunne nå ud til forbrugeren. Hvilket også er det som Tryg prøvet at være med til, så de kan få en digitaliseret virksomhed.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!