The Hunger Games analyse

Indholdsfortegnelse
Resume af filmens handling:
Kort resume
- Forklar baggrunden for spillet? Hvordan er det opstået?
- Science Fiction:
- Opbygning og spænding
- Personerne
- Tid og sted:
- Perspektivering:
- Fortolkning:

- Forklar baggrunden for spillet? Hvordan er det opstået?
- Giv eksempler på genretræk.
- Beskriv filmens NOVUM.
- Er The Hunger Games UTOPI eller DYSTOPI - giv eksempler.
- Hvordan bygger filmen spændingen op - er der overraskelser? Er der vendepunkter? Hvilke?
- Beskriv Katniss og Peeta: Brug eksempler fra filmen til at beskrive de to hovedpersoner. Hvordan er de karakteriseret mht. alder, udseende, egenskaber. væremåde, holdninger, selvopfattelse osv.?
- Beskriv miljøet i Distrikt 12
- Beskriv miljøet i Capitol
- Beskriv miljøet i Hunger Games
- Har du læst, set eller hørt om emnet før?
- Hvorfor er det vigtigt, at der er en vinder i spillet?
- Hvad er det vigtigste, filmen drejer sig om - hovedtemaet?

Uddrag
Katniss: Hun er beskyttende, da hun passer godt på sin søster, og det ses, da hun siger, at hun ikke skal være bange. Igen 15:00 inde når hun melder sig frivilligt for at redde sin søster. Hun er meget moden.

Hun er meget dygtig med en bue og pil, som Peeta siger, og hun rammer egerne i øjet hver gang. 44:54 hun bryder sig ikke om typer med en væremåde som dem fra kapitalet, som hun viser ved at skyde æblet. Det viser også at hun ikke bryder sig om uretfærdighed.

Hun føler sig ikke smuk i den kjole hun havde på, og det siger noget om hendes usikkerhed i forhold til, hvordan samfundet kommer til at se hende. Hun vil ikke fremstå dårligt og slet ikke svag, og derfor reagerer hun sådan på Peeta. 1:06:00 hun slås ikke med pigen.

de løber hver sin vej, og det fortæller noget om, at hun er et godt menneske, og ikke har lyst til at dræbe, men det ved hun, at hun bliver nødt til at gøre det før eller senere. 1:09:50 hun er blevet dygtig til at overleve, som vi ser på det hun bygger, og da hun indsamler vand.

1:27:55 hun er sød og venlig mod den lille pige, hvilket igen viser hendes hjælpsomhed over for de svage, og dem som ikke kan beskytte dem selv. 1:32:55

Hun er rigtig smart, som vi ser ved, at hun skyder æblerne med bue og pil ned, og dermed udløser fælderne, så den gruppe som står stærkest mister deres goder. 1:39.05 Hun er et godt menneske, da hun giver Rue en flot afskeden. Hun får startet oprør, hvilket viser hendes stærke ånd, som giver folket håb.

Peeta: Han er meget ivrig 23:00, da han gerne vil hurtigst mulig i gang. 26:30 Han er overvældet af de mange mennesker og hvor stor byen er. 37:50 han tror ik på sig selv, da han siger “I have no chance of winning”. Han er stærk, som Katniss siger. 40:16 Han er rigtig stærk, specielt når han kaster med den store kugle.

Han kan godt lide Katniss, som viser han er kærlig, som vi ser ud igennem filmen. 59:18 han vil godt være sig selv, og han vil ikke dø som noget han ikke er. 1:11:52 ser vi, at han har dannet en alliance med nogle fra distrikt 2, som regnes for at vinde, og det fortæller os, at han ikke selv tror på, at han er stærk nok til at gennemføre det alene.

Men da de møder hende, så finder han en måde for, at der kan være et lille håb for hendes overlevelse, hvilket viser han alligevel er et godt menneske. 1:43:28 han er meget dygtig til at blive i et med naturen og omgivelserne.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her