The Fly | Soundanalyse

Indholdsfortegnelse
The Fly Lyd 1
The Fly Lyd 2
Delkonklusion
Tekstanalyse
Billedanalyse
Udtryksfelt

Uddrag
Lyden starter med en elguitar med, som har en forvrænget lyd. Denne forvrængede lyd har en mere beskidt klang, og giver derfor et mere råt og vildt udtryk. På grund af dette vilde udtryk af guitaren, kan den også nærmest lyde aggressiv, ved at den også er energisk.

Guitaren ligger centralt i lydbilledet. Den danner toppen af lydbilledet, når vokalen kommer på. Her stopper guitaren med at spille sit riff, og begynder i stedet at spille nogle forvrængede toner over vokalen. Disse toner skaber uro, da de har den dissonerende lyd. Dette gør også lyden bliver mere forstyrrende og kaotisk.

Trommerne kommer på lige efter elguitaren. Trommerne starter med en fast puls, hvorefter guitarriffet begynder. De ligger mere tilbage i lydbilledet end guitaren, da de har en mere blød klang. Det gør også trommerne mere distanceret.

Bassen kommer ind i nummeret, og danner bunden af lydbilledet. Bassen har dyb og fyldig klang. Denne dybe klang skaber sammen med vokalen en dunkel og dyster stemning. Bassen virker også energisk, nærmest aggressivt, på grund af den konsekvente dybe puls.

Vokalen er også forvrænget. Dette får det til at virke, som om teksten bliver hvisket, hvilket gør det mere fjernt. Vokalens klang bliver på den måde mere grumset og utydeligt. Dette giver følelsen af noget fremmed og ugenkendeligt. Vokalen er placeret i midten, og i forgrunden.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu