Sundhed eller ej | Essay

Indledning
Livet skal leves på bedste vis, men hvordan leves livet sådan? Skal vi være på A-holdet med træning og sund kost på daglig basis, eller får man mest ud af livet, som en del af B-holdet hvor hovedfokus ikke lægger på motion og sundhed.

Den konstante samfundsdebat vedrørende danskernes sundhed er et konstant pres fra politisk og social side, hvor vi bombarderes med forskruede billeder på de sociale medier, dagblade og tv om de “rigtige” sundhedsidealer. Mange har lyst til at følge disse sundhedsidealer, men er sundhed lig med forøget livsglæde?

Uddrag
En helt almindelig torsdag aften foran fjernsynet, som så mange gange før. Programmet Rigtige Mænd er lige ved at starte, idet jeg tager en ekstra flødebolle. Som programmet går i gang, får jeg helt dårlig samvittighed, da flere af problemerne hos de rigtige mænd sagtens kan genkendes.

Siden det store fokus på folkesundhed er kommet frem, har jeg drømt om en krop som Jacob Søndergaard i programmet, men jeg ved ikke om det gør mig lykkeligere som menneske.

Er den rigtige kropsideal lig med et lykkeligere liv? Jacob og de 5 mænd lever to vidt forskellige liv, når det kommer til kost og motion, men man kan ikke sige at den ene er lykkeligere end den anden.

Hvem bestemmer så egentlig, hvilket liv jeg som person skal leve. Der er kommet et pres fra politisk og social side, hvor man bare skal indrette sig efter normerne, hvor alle skal dyrke motion og spise sundt.

Det er en fin tankegang, men folk skal ikke presses til det. For nogle lykkes det, men andre opnår stress eller frustration, når det ikke lykkes dem at tabe de sidste kilo inden sommeren.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu