Sundhed, danskernes nye religion | Essay om motion

Indledning
Det er utroligt moderne at være sund og dyrke en masse motion i nutidens Danmark. Det er som om at vi på et eller andet plan er blevet en del af en religiøs sekt, hvor gluten og tilsat sukker er harām.

Vi bliver fra barnsben indoktrineret i en kultur, hvor man skal leve på en bestemt måde for at være sund, og have en ”ordentlig” tilværelse.

Det at leve sundt er blevet så stor en del af vores personligheder, at vi i stor grad bruger det til at vurdere hinandens-, og ikke mindst vores egen, livskvalitet.

Det at være skøn og det at være sund, plejede at være to vidt forskellige ting. Men i det moderne samfund, er de to begreber smeltet mere og mere sammen, og det er nærmest umuligt i samfundets øjne i dag, at være det ene uden også at være det andet.

Mænd og kvinder i alle aldre, er derfor presset ned i en depressiv tilværelse med lavt selvværd, og føler ikke at de passer ind. Men kan den ekstreme sundhed føre til direkte usundhed? Og hvorfor er det at leve sundt, blevet sådan en elementær del af vores tilværelse? Og vil vi mon nogensinde være i stand til at acceptere os selv, som vi nu engang er?

Uddrag
Mennesker betragter i dag kroppen som et projekt, og det øgede fokus på kroppen i samfundet har samtidig gjort den sunde livsstil til et statusobjekt.

Hvor man før i tiden bestræbende sig efter at have strandvejsvillaer og rosévin på Ruths Hotel i Gl. Skagen i uge 29, er det i dag gennemførte marathons og triatlonstævner som vi iver efter at få på cv’et. Undersøgelser viser, at mange børn og unge er utilfredse med deres egen krop, eller dele af deres egen krop .

Dette hænger i stor grad sammen, med den enorme stigning i brugen af sociale medier, både blandt unge og voksne, som lægger et enormt pres på de unge, som derfor får en skæv opfattelse af kroppen.

Dette kommer især til udtryk, i de mange eksempler vi har på unge som nægter at gå i bad efter idræt i folkeskolen, grundet at de skammer sig over deres fysiske udseende.

Det er dog særligt blandt unge piger at dette ses, da de konstant er eksponeret for diverse bikinimodeller m.m. på Instagram, som danner urealistiske mål for hvordan man skal ses ud for at være skøn.

Jeg synes det er utroligt ærgerligt at så unge mennesker, som har hele livet foran sig og ikke burde bekymre sig om noget, skal indoktrineres til at have sådan en skæv opfattelse af hvordan de skal se ud for at samfundet accepterer dem. Man er jo praktisk talt udstødt i det sociale samfund, hvis ikke man lever op til skønhedsidealet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu