Streaming | Afsætning

Indholdsfortegnelse
Opgave 1 - Beskriv udviklingen i det danske streaming-marked. Inddrag bilag 1, 2 og 3. Besvarelsen må maksimalt fylde 2400 anslag inkl. mellemrum.
Opgave 2 - Analyser 2-3 relevante faktorer fra produktparameteren, som streamingtjenester anvender til at skabe konkurrencemæssige fordele
Opgave 3 - Foretag en brancheanalyse på det danske marked for streaming
Opgave 4 - Diskussion af 3 udsagn
- Streamingstjenester befinder sig i PLC-kurvens vækstfase
- Hvis Apple køber Netflix, er det vertikal integration:
- Disney+ benytter sig af en eksklusiv distributionsstrategi

Uddrag
Det første løsningsforslag, fandt jeg gennem at fokusere på Apples store fordel, som er deres kapital. Denne skal benyttes til at løse truslen vedrørende leverandørernes høje forhandlingsstyrke.

På trods af, at Apple kun har film og serier som de selv har produceret, kunne jeg i opgave 2 konkludere at sortiment var en vigtig faktor fra produktparameteren, som streamingstjenester anvender til at skabe konkurrencemæssige fordele, hvorfor det er nødvendigt for Apple at have et sortiment som kan tiltrække forbrugere, hvilken til en vis grad også kan inkludere film og serier som forbrugerne på markedet allerede kender.

Her kan Apple benytte sig af baglæns integration i kraft af deres kapital, og derigennem købe et filmselskab. Hermed ville Apple kunne få adgang til deres film og serier, samtidigt med at de ville kunne få kontrol over værdikæden, og derigennem sikre kvalitet af de film og serier som indgik i deres sortiment, og dermed opnå en værdikædetilvækst.

De ville derudover kunne udnytte leverandørernes forhandlingsstyrke til at sikre at de film og serier som filmselskabet ejer ikke indgår i konkurrenternes sortiment, og dermed ville Apple kunne opnå konkurrencemæssige fordele.

Det andet løsningsforslag fandt jeg ved at benytte Apples styrke, deres kapital, til at udnytte muligheder som omhandler en stigende efterspørgsel på markedet samt en stigende tendens til at have flere abonnementer. Her kan Apple benytte sig af horisontal integration, og opkøbe Netflix.

Netflix er en af de største i branchen, som ses ved at over halvdelen af alle danskere, i 2019, benytter Netflix når de skal streame fiktionsfilm eller -serier.

Dette betyder derimod ikke, at Apple udelukkende skal fokusere på Netflix på dette marked. De skal i stedet også fortsat udvikle Apple TV+, hvor man vil kunne fokusere på de aktiviteter som skaber størst kundeværdi i begge virksomheder, til at opnå fortsat vækst og dermed også synergieffektier.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her