Opgavebeskrivelse
Opgave 1 - Beskriv udviklingen i det danske streamingmarked
Opgave 2 - Analyse af 2-3 relevante faktorer fra produktparameteren
Opgave 3 - Brancheanalyse på det danske marked for streaming

Uddrag
Opgave 1 - Beskriv udviklingen i det danske streamingmarked:

Det danske streamingmarked har haft en stor udvikling de sidste par år. Med den mere digitale verden vi lever i i dag, er det muligt at streame alt lige fra film, serier eller videoklip.

Streamingen tager store markedsandele fra de traditionelle tv-udbydere. Målgruppen inden for streaming er bred, og henvender sig til alle, dog er interessen markant størst hos de unge.

Den stigende interesse har ført til stigende konkurrence med nye indtrængere både fra det danske marked, men også det udenlandske. For at skille sig ud er nogen streamings tjenester begyndt at producere sit eget indhold. Fx har Netflix selv produceret serien ”The Rain”.

Streamingstjenester som Netflix, DRTV, Youtube, Viaplay og HBO benytter danskerne sig i stigende grad af når de sætter sig foran skærmen. Det fremgår at i 2018 streamede seks ud af 10 danskere film, serier videoklip eller tv mindst én gang om ugen ved hjælp af forskellige streamingstjenester.

Det svarer til at 62 procent af danskerne streamer mindst en gang om ugen eller oftere i 2018, hvilket er en stigning på 6 procent siden 2016. Særligt de unge streamer i lang tid ad gangen.

40 procent af de 19-34-årige streamer to timer eller mere hver dag i 2018. Andelene er noget mindre blandt de ældre aldersgrupper men dog i vækst.

Imens streamingen går frem, går traditionelt tv tilbage. Samtidig med en stigning i danskernes brug af streaming går antallet af timer tilbragt foran tv-skærmen tilbage særligt blandt de yngre seere.

Der er stor forskel på tjenesterne når det kommer til tidsforbruget tværs af de tre mest udbredte tjenester, nemlig Youtube, Netflix og DRTV.

Youtube er den af de tre tjenester, der har flest besøgte, men samtidig den tjeneste, der besøges i kortest tid ad gangen. Netflix har færre besøg end Youtube, men besøgene her varer i længere tid.