Indholdsfortegnelse
Opgave 1 - Beskriv udviklingen i det danske streamningsmarked
Opgave 2 - Analyser 2-3 relevante faktorer fra produktparameteren.
Opgave 3 - Foretag en brancheanalyse på det danske marked for streaming.
Opgave 4 - Diskuter følgende udsagn.
Opgave 5 - Med udgangspunkt i din besvarelse af opgave 1-4 og relevante bilag skal du: Identificere en udfordring for Apple TV+. Diskuter mulige løsninger af den valgte udfordring.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Streamingstjenester befinder sig i PLC-kurvens vækstfase

Nutidig er streamingstjenester mange forbrugers foretrukne valg, det betyder altså at efterspørgslen på streamningstjenesterne er relativ høj. Udover det stigende antal forbrugere, er der flere og flere konkurrenter der begynder at positionere sig på markedet for streamingstjenester.

Dette kan dermed betyde, at streamningstjenesterne befinder sig i vækstfasen i PLC-kurven, eftersom vækstfasen er den fase hvor efterspørgslen stiger kraftigt, og forbrugerne tager produktet til sig.

Hvis Apple køber Netflix, er det vertikal integration

Når en virksomhed opkøber eller fusionere med en virksomhed baglæns eller forlæns med forsyningskæden, er det helt klart et udtryk for vertikal integration. I og med at forskellige leverandører er blevet en del af den interne rivalisering, er streaming branchen præget af tendenser til vertikal integration.

Kigger man på Netflix producere de faktisk en del af deres serier og film som befinder sig på deres platform.

Det betyder altså at Netflix fremstår som en konkurrent for Apple, og det betyder at, hvis Apple opkøber Netflix, er det horisontal integration. Dog kan det også ses som vertikal integration, da Apple ved køb af Netflix også opkøber leverandøren og derved overtage et led i forsyningskæden.

Disney+ benytter sig af en eksklusiv distributionsstrategi

Ved eksklusiv distributionsstrategi vælger virksomheden få eller kun en distributør til at distribuere produkterne i afgrænsede områder. Disney+ er en streamingplatform, der forsøger at gøre sig tilgængelig på så mange enheder som muligt.

Dette betyder altså at de ikke benytter sig af eksklusiv distributionsstrategi, men intensiv distributionsstrategi. Dog befinder de sig indtil videre kun på deres platform, Disney+, og kan derfor diskuteres om de også benytter sig af eksklusiv distributionsstrategi.