skal vi være skuffede over Viktor Axelsen | Opgave

Indledning
Demokrati, rettigheder og ligestilling er en række værdier som ikke er til stede i den Arabiske verden. Dubai er et land med en helt anden kultur til sammenligning med Danmark.

Kvinderne bliver i høj grad undertrykt - derfor er problematikken stor omkring Dubai. Flere danskere rejserderned på ferie, nogle vælger endda at bosætte sig dernede.

Ofte bliver der diskuteret herhjemme om hvorvidt det er rigtigt eller forkert, at støtte op om et land som Dubai.

Senest, har OL guldvinderen i badminton, Viktor Axelsen valgt at flytte til Dubai. Dette har gjort mange danskere oprørt.

En af dem er Carolina M. Maier, som tidligere har været medlem af Alternativet, og nu stiller op i folketinget for det radikale venstre.

Uddrag
I artiklen bruges der også gendrivelse, hvilket hjælper på at få ham til at fremstå på en bestemt måde. Et eksempel er ”Til kritikken svarer Axelsen

at han blot er en helt almindelig sportsmand uden større indsigt i verdens sammenhænge, og at danskerne jo i øvrigt tager på ferie i og køber varer fra Dubai. ”

Dette tager højde for modargument og understeger en pointe. Der bruges også rygdækning i og med at danskere tager til Dubai og støtter mellem østligste landes mangel på menneskerettigheder.

Et eksempel er ”I Amnesty Internationals seneste rapport fremhæves det bl.a., at De Forenede Arabiske Emirater ikke respekterer ytringsfriheden

at mænd må kræve at kvinder står for husholdningen, og at homoseksualitet er forbudt. Det legitimerer Axelsen indirekte gennem at bosætte sig i Dubai.” - det har en troværdig effekt

idet at det er aktualitet rapport og er blevet bekræftet af Amnesty International som er verdens største menneskerettighedsorganisation. Her bekræftes Carolinas påstand endnu engang.

Sproget i artiklen er hverdagssprog, da det gør det nemmere for læseren at forstå. ”Axelsen med flytningen til Dubai aktivt støtter en diktaturstat, der krænker menneskerettighederne.”

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu