Indledning
Kortfilmen ”skal vi være kærester” er lavet i år 1977 af Birger Larsen. Birger Larsen var filminstruktør, manuskriptforfatter og skuespiller gennem hans karriere, han blev kun 54 år. Han blev født den 22. december i 1961 og døde den 26. oktober 2016. Han nåede både at vinde en Bodil og Robert begge to for den bedste film med filmen ”Lad isbjørnene danse”.

Det er en reflekterende kortfilm da man som seer skal, tænke filmens handling igennem efter man har set den og ligesom tænker en ekstra gang om hvad emnerne i kortfilmen er.

Uddrag
Giveren i ”Skal vi være kærester” er pigen Alice da det er hende som giver Ludvig halskæden, halskæden bliver ligesom et symbol på den kærlighed mellem Alice og Ludvig.

Objektet er Alices sølvfarvet hjertehalskæde da det er det som modtageren får for at gøre hans del af aftalen. Modtageren som er Ludvig da han modtager hjertet fra Alice for i mod at rappe en sang til hende. Dog kan Alice også i sig selv være objektet, hvis man tænker hende som værende fiktiv og en ting inde i Ludvigs hoved som hjælper ham med at overskride nogen grænser.

Hjælperen mener jeg er Ludvig selv, det siger jeg fordi han skal selv tage sig mod til at midt i koncerten at gå op og rappe sangen foran en hel masse mennesker, han skal overbevise sig selv om at det er værd at gøre det for halskæden. Så jeg vil mene det er Ludvigs indre styrke som er Hjælper.

Subjektet er Ludvig da det er ham som er hovedpersonen, det er ham vi følger igennem hele kortfilmen og også hans sådan tanker og følelser vi oplever mest gennem kortfilmen.

Nå vi tager modstanderposten synes jeg vi kan snakke om der er to - tre modstandere, den mest lige til må være Ludvigs forældre da det er dem som kommer og afbryder ham midt i hans rap for Alice.

Dirigenten kan også godt betegnes som en modstander da han gør Ludvig nervøs og skælder ham ud i starten af koncerten, fordi han ikke spille de rigtige toner.

Til sidst kan Ludvigs indre også være en modstander for ham selv, både i forhold til at sige fra over for sine forældre, for det er tydeligt for enhver at han hellere vil være ved båden sammen med Alice.