Indholdsfortegnelse
Virksomhedskaraktearistik
Købsadfærden for en selvvalgt af Roskilde festivalens målgrupper
1. En kort virksomhedskarakteristik
2. Købsadfærden for en selvvalgt af Roskilde festivalens målgrupper

Uddrag
Roskilde festival er Nordeuropas største festival, som blev afholdt for første gang i 1971. Hele festivalen er skabt af frivillige. Festivalen er en non-profit organisation, hvilket betyder, at de donerer hele overskuddet efter hver festival.

bæredygtig festival ekstremt betydningsfuld.

Heraf lægger meget fokus på at bag alt hvad de foretager sig, ligger deres overordnede formål, om at støtte humanitært, andet velgørende, almennyttigt og kulturelt arbejde med særligt fokus på børn og unge.

Missionen for Roskilde Festival er at udvikle åbne og engagerende fællesskaber, der flytter mennesker gennem musik, kunst, bæredygtighed og aktiv deltagelse.

Roskilde festival benytter sig af differentieringsstrategien, og har i forbindelse dermed, identificeret en række kernekompetencer i organisationen;
For Roskilde festival er en social og miljømæssigt

- ”Helhedssyn i projektledelse”
- ”Skabelse af store begivenheder i et unikt samspil med omverdenen”
- ”Skabelse af samhørighedsfølelse i vores produkter”
- ”Skabelse af handlestærkt samarbejde i en passioneret kultur”
- ”Fornyelse af begivenheder uden tab af ide og ånd"

Roskilde Festival opererer på konsumentmarkedet - også kendt som B2C, i det de henvender og yder en service direkte til forbrugeren på konsumentmarkedet.

Festivalen omsatte i 2018 for 88.248.756 kr. og gør dem hermed til markedslederen i branchen.

At Roskilde festival har så stor fokus på bæredygtighed, er blevet en af Roskilde festivals vigtigste konkurrencefordele, og er hermed også deres kritiske succesfaktor, fordi det er hvorpå de adskiller sig fra de andre konkurrenter.