Indledning
Foran orange scene er pladsen meget trang, og man kan lugte sved og alkohol. Folk står tæt pakket, nærmest oven i hinanden foran den enorme scene.

Nogle har stået i kø hele dagen for at komme til at stå forrest. Stemningen er mundere og alle summer af glæde og spænding.

”Hvad-så-Roskildeeee!”. Musikken begynder med et brag, og folk jubler! Alle glemmer det faktum, at ”Gorillaz” er over 30 minutter forsinket, og at man kun kan se en lille del af scenen.

Uddrag
I år afholdes Roskilde Festival for 40. gang. Det kan nemt mærkes på de flere ældre deltagere rundt om i lejrene. ”Nåh, er det så din første gang på Roskilde?”.

De er vant til de hårde vilkår her. Sofie, hendes veninde og 6 andre piger fra deres efterskole sidder i en lille rundkreds, under deres farvestrålende pavillon med morgensolen.

De er mellem 16 og 18 år, og for flere er det deres første gang her. Sofie har været i gang med sine øl siden kl. et, da hun stod op.

Hun er stadig oppe og køre over gårdsdagens koncert med Gorillaz, og springer op, da en af sangene fra koncerten bliver spillet fra naboens gigantiske højtalere.

Alle er højrøstede, og dansen lægger bestemt ikke en dæmper på nogen. Et par kvinder sidst i trediverne har i mellemtiden slået sig ned i pigernes stole, hvor de er velkomne som det mest naturlige.