“Danske unge der er flere falske nyheder på sociale medier” &

“Sociale medier svækker tillid til nyhederne”

Indledning
Journalistik på de sociale medier er noget der har bredt sig det seneste årti, eftersom de sociale medier har fået sin egen verden, og er blevet en del af hverdagen for unge mennesker. De unge befinder sig oftest i den verden hver dag, time og minutter og får nyheder igennem den portal. Mediebilledet er i dag blevet fragmenteret og individualiseret.

Før Web 2.0 valgte journalisterne de artikler ud der var nyttige, og dem de mente var relevante for befolkningen. I dag er de onlineprofiler vi følger blevet til gatekeepers, eller dem vi kender som influencers, de reklamerer for de produkter der ellers ville poppe frem som en reklame eller en artikel. Journalistikken rammer de unge med fake news, clickbait og overdramatisere virkeligheden til overskrifter der er i øjenfaldende for en teenager.

Mange af de unge danskere læser deres nyheder på diverse platforme som Facebook, Twitter og Instagram. De unge er bevidste om at der florerer mange falske nyheder på de sociale medier.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Spørgsmålet er så, hvorfor klikker de unge sig ind på de forskellige platformes artikler? De unge falder for de overskrifter de bliver mødt med, når de scroller igennem de sociale medier, og bliver fanget af mystik og spænding omkring emnet og klikker for at læse den overdramatiserede overskrift, i håbet om en vild historie de kan fortælle videre.

De sociale medier vil eje dagsordenen, for de nyheder de unge får gennem deres platforme som fx på Facebook. BT, Politikken og den korte avis ligner alle sammen hinanden.