Indholdsfortegnelse
Analyse af ”Red din fars dag”

Analyse af ”Red din fars dag part 2”

Sammenligning

Vurdering

Uddrag
Kampagnefilmen red din fars dag, handler om at opdage kræft i tide og få vores fædre til at gå til lægen. Videoen er udgivet i 2018 på kræftens bekæmpelses YouTube kanal.

Filmen er målrettede børn, unge og deres fædre. Kampagnefilmen har med formål at sætte særligt opmærksomhed på mænd der ikke går til lægen når de har brug for det.

Filmen indeholder også en reklame for et farsdagskort, som børn kan designe personligt til deres fædre gratis.

Der er snakke om en narrativ filmgenre, da filmen indeholder små klip med fortællinger om hvor meget vores fædre fylder i hverdagen.

Der bruges betegnelser som privatchauffør, teknologiske genier, hjælpsomme gør-det-selv-guder og generøse hæveautomater, alle sammen ord som beskriver fædre som modige og uundværlige.

Der gøres brug af apelformen patos, da kampagnefilmen udelukkende spiller på modtagerens følelser og behovet for at have en far.

De viser alle de heltemodige ting fædre gør, og derefter hvor trist og kedelige en hverdag ville være uden en far. Blandt andet i en scene hvor familiens far bliver klippet ud af et billede

Filmen er bygget op af en masse små filmklip, som gør reklamen livlig og spændende at så på.

Filmen indeholder i alt 32 sener, der varer omkring 2-5 sekunder hver. Der er en dame der leder os igennem filmens handling, da der ikke er nogen lyd på videoklipende, blot effektlyde.

Et eksempel på effektlyde, kan være lyden af en bil der kører eller lyden af et tastatur . Ud over dette er der også baggrundsmusik, som gør filmen mere levende og spændende at se på.

Baggrundsmusik har som virkning at give filmen mere personlighed, så musikken kan tage over og fortælle historien, når der ikke bliver snakket.