Indledning
Den dag i dag, er der stadig mange mennesker, der dør af kræft. Enten fordi de har dødelig kræft flere steder eller også fordi de opdager det for sent og ikke får det undersøgt.

Kræft er desværre noget alle familie i Danmark kender til og er bange for at få. Dem, der får sygdommen, lever livet igennem et mareridt.

Der er flere mænd end kvinder, som desværre opdager det for sent og derfor er det svært at gøre noget ved det.

Derfor er det vigtigt som mand at holde øje med tegnene på kræft, så man fanger det i opløbet, for der er ikke nogen, som har lyst til at miste sin far, bedstefar eller ægtemand, hvis dette kan undgås.

De to kortfilm ”Red din fars dag” og ”Red din fars dag 2”, vil sætte fokus på hvordan vi gør vores fædre opmærksomme på de tegn der er ved kræft.

Uddrag
Der bliver brugt mange nærbilleder af fædrene, samt frøperspektiv, som gør at fædrene bliver set op til, som var det gennem deres børns øjne.

De ser meget store og betydningsfulde ud, når det er nærbillede og frøperspektiv på samme tid.

Udover dette bliver der brugt dybdekomposition, så der enten er fokus på forgrunden eller mellemgrunden, dette ses i (0.12)

hvor far stiger ud af bilen til sønnen og baggrunden er sløret, udover dette er det også et halvnært billede, vi får af dem, hvor vi kan se dem i god detalje, men også noget af baggrunden.

Denne effekt bliver brugt igennem hele reklamevideoen, hvor det primært er baggrunden, der er sløret. Dette sætter ekstra fokus på personerne og det de sidder/står og laver.

Scenerne bliver brugt to gange, en gang hvor faren er der, og en gang hvor de viser, hvordan det ville være, hvis far ikke var der.

Udover dette bliver der vist to billeder, hvor far er med på billedet og i samme klip forsvinder faren for billedet (0.31) og (0.34).

Dette giver en effekt, hvor der bliver vist hvad der vil ske hvis ens far ikke var der mere, og at vi derfor skal passe godt på ham.

Lyden er meget dramatisk og overdrivende i forhold til hvad der sker i selve billedet. Der er lidt en superheltestemning, som kører i baggrunden.

Og skiftet kommer ved (00.29) Her bliver musikken mere dyster og søgerlig, da man lidt hører af engle.

Ved (00:51) bliver lyden glad igen og supermandslyden kommer tilbage og her er det lidt lyden af Disney og glæde, som trænger igennem.