Indholdsfortegnelse
Redegør kort for virksomheden Rains
Analyser Rains’ interne forhold.

Uddrag
Virksomheden Rains udbyder alt fra en række klassiske udgaver af regnfrakker og regnjakker. Ud over at virksomheden producerer regntøj, udbyder de også gummistøvler og regn-tasker.

Virksomheden har også valgt at lancere ’limited editions’ produkter sammen med en række designers som fx Mads Nørgaard og Asger Juel Larsen.

Virksomheden er grundlagt i 2012 af Daniel Brix Hesselager og er en produktionsvirksomhed. Virksomheden er et anpartsselskab også kaldt ApS. Rains branchekode er 464210 Engroshandel med beklædning.

---

En værdikæde kan en virksomhed bruge til at analysere deres aktiviteter for at identificerer, hvor deres virksomhed opnår konkurrencemæssige fordele.

Virksomhedens værdikæde er en række af aktiviteter, som der tilsammen skaber en værdi for den enkelte kunde. Produktudvikling også kaldt ’research and development’.

Rains har en god evne til at udvikle nye produkter hele tiden, som kan afløse de produkter, som vil være i slutningen af produktlivscyklus

hvilket også er en konkurrencemæssig fordel løbende at forbedre og udvikle deres sortiment. Rains var først på marked til at udvikle regntøj med dens moderne og klassiske design.

Produktionsprocessen foregår hvor deres produkt bliver udviklet henne. Rains har deres producenter i Kina, hvor de laver regntøjet, hvilket også er billigere for dem, at deres sortiment bliver produceret i Kina frem for fx. Danmark

da det også kan være en konkurrencemæssigfordel i og med at Kinas arbejdsløn ikke er ret høj og Rains kan igennem produktionen i Kina spare penge.

Marketing er altså hvor virksomheden har et henblik på, hvordan deres produkter skal markedsføre sig, både overfor mellemhandlere og slutkunden.