Indholdsfortegnelse
Virksomhedskarakteristik af RAINS ApS ....................................................................................................................3
Værdikædeanalyse af Rains.......................................................................................................................................4
Primæraktiviteter .......................................................................................................................................................... 4
Støtteaktiviteter ............................................................................................................................................................ 6
S/W-opstilling ...........................................................................................................................................................7 Kernekompetencer....................................................................................................................................................8
Field research for Rains .............................................................................................................................................8

Uddrag
Virksomheden RAINS ApS er en ny opstartet dansk regntøjsvirksomhed der, blev grundlagt i 2012 af Daniel Brix Hesselager, som også fungerede som administrerende direktør frem til august 2017.

I dag er RAINS administrerende direktør Jan Stig Andersen. RAINS ejes i dag af grundlægger Daniel Brix Hesselager, Philip Lotko og Kenneth Davids, der også alle 3 indgår i ledelsen i RAINS.

Virksomheden er en produktionsvirksomhed, hvilket vil sige at de selv udvikler og fremstiller deres produkter og derefter sælger deres produktet videre til andre salgskanaler eller private forbruger.

RAINS er derfor på det vi kalder producentmarked, hvor de producer med det formål, at dække forbrugernes behov for en praktisk, men samtidig modbevidst og stilet regnjakke, taske eller accessoires.

Virksomheden har hovedsæde i Aarhus samt showroom og salgskontor i København. De beskæftiger i dag 26 ansatte primært på hovedkontor i Skejby ved Århus samt på selskabets salgskontor i København, New York og Shanghai.

Derudover har RAINS såkaldte konceptbutikker i henholdsvis Århus, Ålborg, Paris, Melbourne samt Antwerpen, hvor de senest åbnede butik.

RAINS produkter forhandles af ca. 4.600 forhandlere, samt i 104 shop-in-shops. 80% af omsætningen generes på eksportmarkederne og 20% af omsætningen er på det danske marked.

RAINS’ vision er at skabe moderigtige produkter, som bidrager til en positiv udendørsoplevelse. Derfor har RAINS egne designere i Århus, som står for udviklingen af nye produkter og designs.

RAINS oplever stor fremgang økonomisk, og havde i 2016 en bruttofortjeneste der udgjorde 34,94 mio. Kr. hvilket er næsten 11 mio. Kr. højere end året forinden. Udover det var deres driftsresultat markant højere i 2016, hvor det landende på ca. 26,13 mio. Kr. mod 18,01 mia. Kr. året forinden. RAINS årsresultat landede på lige omkring 19,9 mio. Kr. efter skat i 2016.

RAINS er et moderne livstilsbrand etableret med afsæt i en ny fortolkning af den klassiske regnfrakke.

De tilbyder et bredt sortiment af overtøj, tasker og accessoires, til den modebevidste mand og eller kvinde. RAINS 3 vigtigste værdier er; æstetik, funktionalitet og oplevelser, alle 3 værdier, som RAINS kombinere med deres entusiasme for at skabe unikke, funktionelle og tidssvarende produkter.

Virksomheden har på kort tid vækstet markant og skabt en position som internationale markedsleder, inden for moderigtigt regntøj og accessoires.

RAINS har på kort tid voksede sig store, og især på det internationale marked har RAINS allerede oplevet stor succes. De har produktionsagenter i bl.a. Kina og en masse samarbejder især i U.S.A.

Dog er RAINS helt store mål at få flere egne butikker og collabs med andre brands. Lige nu er Kina og U.S.A de store potentielle markeder for RAINS, og de har derfor tænk sig at angribe der. Deres ambition er at eje mere af værdikæden, have færre agenter, og eje flere egne butikker på flere markeder.