Osmose i kartofler | Biologi Rapport

Formål

Formålet for dette forsøg var at forstå grundlaget for den osmotiske proces ved at observere kartoflernes ændring i vækst da vi udsatte dem for forskellige saltopløsninger.

Materialer

Kartofler
Kniv
Spækbræt
Saltopløsninger: 0,0%, 0,5% 1,0%, 2,0% og 4,0% (ca. 35 mL af hver opløsning)
5 petriskåle
Vandfast tusch
Køkkenrulle
Vægt
Køleskab
Lineal

Fremgangsmåde

  1. Lav med kniv og lineal fem stykker kartoffel, der er så ens som muligt.
  2. Tør kartoffelstykkerne af med køkkenrulle og vej dem herefter med 0,1 g nøjagtighed. Notér vægten i skemaet herunder.
  3. Mærk petriskålene og læg kartoffelstykkerne heri. Kom destilleret vand i skålen 0 %, således at kartoffelstykket er dækket. Kom de tilsvarende saltopløsninger i de øvrige petriskåle.
  4. Placer petriskålene i køleskab til næste gang.
  5. Næste time: Tag stykkerne op og vej dem igen. Indfør tallene i skemaet

Indholdsfortegnelse
Formål
Hypotese
Teori
Materialer
Fremgangsmåde
Resultater
Databehandling
Diskussion
Konklusion

Uddrag
Osmose er diffusion af vand gennem en halvgennemtrængelig, også kaldt en semipermeabel, cellemembran.

Osmose er en form for speciel faciliteret diffusion og betegnes ved passiv transport af vandmolekyler, der transporteres gennem særlige vandtransportproteiner, gennem cellemembranen.

Osmose er en proces som hele tiden regulerer kroppens cellers ydre og indre væskemængder...

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu