Osmose i kartofler | Opgave

Indholdsfortegnelse
Formål

Materialer

Teori

Fremgangsmåde

Resultat
1) Diskutér Resultatet (Hvad Er åRsagen Til at Nogle Kartoffelstykker Har Optaget Henholdsvis Afgivet Vand, Fejlkilder, Har Du Fået Bekræftet Hypotesen)?

2) Find Den Saltkoncentration, Hvor Vægtændringen Ville Være = 0%. Stemmer Det Overens Med Den Forventede Værdi?

3) Hvorfor Tager Vejtræer Skade Af for Meget Saltning Om Vinteren?

4) Hvorfor Er Salt-Ellers-Sukker-Syltning Effektive Konserveringsmetoder?

Konklusion

Uddrag
FORMÅL
Vi skal undersøge osmose i planteceller (kartoffel-celler), når de placeres i forskellige konventrationer i saltvand.

MATERIALER
Saltopløsninger (0%-, 0,5%-, 1,0%-, 1,5%-, 2% og 2,5%- NaCl-opløsning)
Vægt
Bægerglas
Kniv
Kartoffelskræller
Kartofler

TEORI
Kartofler består af mange celler, især fuld af stivelse. Alle celler indeholder også mange andre makromolekyler og salte.

Imidlertid er alle celler følsomme over for koncentrationen af forskellige makromolekyler omkring dem. Tværtimod er koncentrationen af vand høj.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu