Nyhedsnarcissisterne | Kronik i dansk

Indledning
Nyhedsnarcissist. Dette ord bruger Noa Redington, til at beskrive den gruppe mennesker, der sætter sig selv i centrum for nyhedsstrømmen. Han skriver om nyhedernes gennemskuelighed. Flere af dem handler om det samme. Vi hører dem igen og igen. Ifølge ham er vores hverdag dybt påvirket af alle disse hverdagsnyheder. De mindste historier er blæst helt ud af proportioner. Han skriver også noget om de grundlag og regler, der skal til for at skabe en god nyhed. Hans artikel er skrevet den 1. marts 2007 til ’ugebrevet mandag morgen’.

Uddrag
Når han argumenterer, bruger han mest ethos i form af hans ekspertise og arbejdsstilling. Han kommer med mange fagbegreber og går meget i detalje for at virke troværdig. Dog da han når afslutningen af hans artikel, bruger han også logos i form af nogle undersøgelser fra WIS og CIA. Det er undersøgelser, der viser stigningen af internetbrugere mellem 2003 og 2011.

I starten af hans artikel bruger han en meget generaliserende augmentation. ”En kvinde har mistet sit job, fordi hun ikke vil være med i en bestemt fagforening. Kosmetologpiger misbrugt som billig arbejdskraft. Tre dræbt af bilbombe i Israel.”. Redington giver nogle eksempler på helt tilfældige nyheder, som læseren helt sikkert har hørt lignende af før. Han nævner nogle af de nyheder, man i dag ville se overalt på sociale medier så som på Facebook. Han gør det klart i sin artikel at nyhederne ikke er relevante længere. Ved at give læseren nogle bestemte nyheder de sikkert har hørt lignende af før, viser han at de ikke er relevante og han argumenterer så for, at nyhederne generelt ikke er relevante mere.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!