Teknologi vs etik | Dansk Kronik

Indledning
tid, vi kender i dag eller er vi bagefter i forhold til, hvor vi troede vi ville være i dag? For 80 år siden troede vi, at der vil være flyvende biler overalt, men så langt er vi jo ikke kommet med vores teknologi endnu.

Det er først inden for de sidste 10 år, hvor vi er begyndt at mestre elbiler og de er kommet mere i spil, så vi kan komme væk fra de trofaste fossilebrændstofs biler.

Der er dog ved at komme nogle forsøg rundt omkring i verden med flyvende biler, men der går mange år endnu, før vi alle kan anskaffe os en flyvende bil.

Jeg tror, de tænkte dengang: at have en flyvende bil ville give dem en frihed til at tage lige derhen i verden, de ville. For 80 år siden var det nemlig ikke en mulighed for dem at sætte sig ud i en flyvemaskine og rejse om på den anden side af jorden.

I dag er vi kommet lidt tættere på det ønske ved, at vi kan køre til Billund lufthavn og købe en flybillet til det sted vi ønsker, uden at det koster vanvittigt meget.

I dag vil det give os mere frihed at få en selvkørende bil, så vi kan blive kørt derhen vi vil, mens vi kan sidde og hygge med hinanden eller se en god film under transporten, eller lave sine administrative arbejdsopgave, hvis man f.eks. er hjemmehjælper etc.

Uddrag
Det kan jo være, at det er Kaspar Nielsen, som bliver idé-skaberen til en helt ny fremtids teknologi, som vil hjælpe hele det moderne samfund med at blive endnu mere globaliseret.

Det er jo teknologien, som er skyld i den globalisering, vi har i dag. Der kan science fiction komme med nye ideer til fremtiden, hvordan vi bliver mere globaliseret.

Det kan være, at der ikke er lande eller kontinenter i fremtiden. Måske er det blevet til parallelle samfund mellem flere jorde, måske jord-1, jord-2 og jord-3.

Hvor vi er de samme personer, som går igen på de 3 planeter eller måske endda 20 planeter. Hvor man kan transportere sig fra planet til planet igennem portaler.

Måske portaler der fører en til fremtiden eller tilbage i fortiden. Det er svært at se, hvordan det skal blive til virkelighed, men hvis man går over og kigger på filmen

”The Martian”, som handler om en rummand, der er blevet efterladt på Mars, hvor han så bygger en base op. Hvor han dyrker kartofler og overlever til han bliver hentet hjem til jorden igen.

Det er en meget mildere form for science fiction, som vi rent faktisk godt kan tænke os til, at der vil komme til at ske inden for de næste 100 år, da vi allerede nu er begyndt at udforske Mars for at se, om det bliver muligt at sende mennesker derop, så vi på sigt kan leve deroppe.

Science fiction kan både give gode og dårlige ting. Den nye måde, at tænke teknologien på, kan føre til, at vi bliver mere og mere robotter, som i sidste ende fører til, at mennesket forsvinder og den menneskelige tilgang til livet, med etik og følelser forsvinder.

Vi er allerede begyndt at eksperimenter med at komme chippene ind i vores kroppe, som betalingskort. Kan det en dag blive til små mini computere, vi løber rundt med i vores hjerne?

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu