Eksamenssæt august 2008 Kronik – “Nyhedsnarcissisterne kommer” af Noa Redingtons

Indledning
Vi udvikler os hele tiden, og vi udvikler os hurtigt. Udviklingen har blandt andet bragt en gruppe af nyhedsforbrugere, kaldet nyhedsnarcissister, der fortrækker læsning om barbecues i Australien frem for lærende og relevante nyheder. Men er denne udvikling reelt set et problem?
Nyheden er død. Sådan skriver den danske redaktør på Ugebrevet Mandag Morgen, Noa Redington. Grundet den holdning, bragte han den 1. marts 2007 en artikel kaldet ”Nyhedsnarcissisterne kommer” i Information. Aviserne er fyldt med nyheder, som er fortalt før, og kommer til at blive fortalt igen. Noa Redington skriver: ” For hver eneste af de såkaldte nyheder vil redaktøren hævde, at der ligger et principielt element gemt i historien”. Det er dog på trods af, at næsten ingen af nutidens nyheder opfylder bare et enkelt af kravene om at ændre vores verden, afdække nye brugerflader eller give os ny viden.

Uddrag
Noa Redington benytter sig også af appelformen patos. Det gør han ved at få læseren til at se sig selv i problemet og derved reflektere over det. Både i internettets udviklende magt, men også i nyhedens udvikling. Et godt eksempel på dette er, da Noa Redington inddrager familien Hansen og deres emigrering til Australien.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!