Miljøpolitik og afgifter | Noter til International økonomi

Indholdsfortegnelse
Brug jeres bog og internettet til at finde information. Husk at være kildekritiske.
1) Hvad forstår man global opvarmning – og hvad er de primære årsager til klimaforandringerne?

2) Hvilke konsekvenser kan den globale opvarmning tænkes at få for Danmark og resten af verden? Både negative og positive. Brug internettet og nedenstående graf til at underbygge din argumentation.

3) På baggrund af artikel 2, skal i forklare hvordan økonomisk vækst påvirker miljøet/klimaet. Her skal I anvende viden om BNP, begrebet målkonflikt og det økonomiske kredsløb i jeres argumentation.

4) Redegør for begrebet grøn vækst (bæredygtig vækst) ved hjælp af nedenstående graf. Forsøg at forklare udviklingen I Danmark ved hjælp af nedenstående graf.

5) Redegør for begrebet miljøpolitik– Forklar de to forskellige typer af værktøjer/instrumenter (politik) politikerne kan gøre brug af for at begrænse miljø- og klimaproblemer? Skriv derefter eksempler på de to typer i nedenstående tabel:

5) Redegør for hovedpointerne I artiklen: “Flere end hver anden er parat til afgifter i klimaets navn” ?

6) Artiklen nævner at afgifter ofte rammer skævt (degressiv skat). Undersøg dette begreb og forklar hvorfor afgifter rammer ”fattige” hårdere end ”rige”?

7) Find tal eller artikler på nettet som underbygger, at produktion af oksekød og drikkevand er reelle miljøproblemer (I Danmark eller globalt)?

8) Tegn en prisdannelsesmodel og forklar hvordan en afgift på oksekød vil påvirke markedet for oksekød. Tænk over hældningen på din efterspørgselskurve. Inddrag gerne tanker om elasticitet.

9) Tegn en prisdannelsesmodel og forklar hvordan en afgift på vand vil påvirke markedet for vand. Tænk over hældningen på din efterspørgselskurve. Inddrag gerne tanker om elasticitet.

10) Diskuter hvor effektiv de to afgifter vil være I forsøget på at begrænse henholdsvis oksekød- og vandforbruget. Hvilken af de to afgifter vil i på baggrund af jeres viden om emnet, rådgive den danske regering til at arbejde videre med.

Uddrag
De primære årsager til klimaforandringer er udledning af co2, fossile brandstoffer og stigende temperatur, især skyldes menneskets udledning af drivhusgasser.

---

De skaber store problemer for Danmark, da vi ikke længere kan dyrke de fødevarer som vi plejer at dyrke. Danmark vi taber stort del af Market af fødevarer som kan give os store problemer.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu