Opgavebeskrivelse
1. Analyser forhold i Meyer Gruppens omverden, der påvirker virksomheden.
2. Analyser produktporteføljen i Meyer Gruppen
3. Analyser virksomhedens internationalisering.
4. Diskuter Meyer Gruppens vækststrategier.

Uddrag
For at finde ud af hvad der påvirker Meyer gruppen ude i verdenen er det en god analysemodel til det omverdensmodellen. Modellen er opdelt i den afhængige omverden og den uafhængige omverden.

Den afhængige omverden også kaldet nærmiljøet omfatter de interessenter som virksomheden tit har noget at gøre med. Der er fire faktorer som påvirker virksomheden i den uafhængige omverden, det er konkurrenter, leverandører, kunder og mellemhandlere.

Den faktor der har allerstørst betydning for Meyer gruppen er kunder. Kunderne betyder rigtig meget for enhver virksomhed. Meyer gruppen har nogle rigtige store kunder såsom Novo Nordisk, Mckinsey og Københavns rådhus. Det er kunder der bidrager en del til omsætningen.

Hvis Meyer gruppen mister flere store kunder af den kaliber, vil forretningen gå fra at være rigtig god, til ikke at være så god længere.

Ved den uafhængige omverden er det vigtig for Meyer gruppen at have fokus på de økonomiske forhold, kulturelle forhold og medierne. Meyer gruppen markedsfører deres restauranter som noget eksklusivt, og når noget er eksklusivt så plejer prisen også at afspejle eksklusiviteten.

Med andre ord er Meyer gruppens restauranter noget dyrere end gennemsnittet. Hvis nu danskerne kommer ind i en ny krise, så vil vi ikke længere have råd til at besøge Meyers fine restauranter, hvilket vil gå ud over virksomheden. De kulturelle forhold har også noget at sige for Meyer gruppen.

Størstedelen af hele Meyer gruppen er bygget op omkring konceptet ”nordisk mad”. Det var en opadgående trend som Meyer gruppen fik udnyttet til sin fordel.

Vil vores madkultur ændre sig, og måske sætte fokus på en anden madkultur, så vil det gå negativt ud over Meyer gruppen.

En stor del af Restauranters reklame foregår gennem medierne, får en restaurant god omtale fra (anerkendte) medier, vil restauranten med stor sandsynlighed også opleve fremgang.

Derimod som det også skete for Meyer i 2012 hvor han blev omtalt negativt i pressen, kan det også påvirke Meyer gruppen en hel del.