Indholdsfortegnelse
(10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Nordex Food Gruppen.

1.2 (10 %)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018. Se spørgsmål 1.1.

1.3 (5 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018.

Uddrag
(10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Nordex Food Gruppen.

Nordex Holding A/S producerer og handler med hvide oste og andre mejeriprodukter, som sælges til detail-, industri- og cateringkunder over det meste af verden. Omkring 97 procent af Nordex’ omsætning kommer fra eksport til andre lande.

De sælger 50.000 tons ost i 70 forskellige lande. Hos Nordex fortæller ejeren Keld Pedersen at virksomheden plejer at have en sløv vinter med mindre omsætning i vintermånederne, har denne her vinter været god og virksomheden har fået en god start på året.

Nordex sælger primært deres varer i EU-lande men de har også et stort marked i Mellemøsten. I 2017 har Nordex Food Gruppen ikke været tilfreds med året.

Koncernens omsætning nåede for første gang op over halvanden milliard kroner, men det blev ikke afspejlet på bundlinjen. Årets resultat før skat tog således et kæmpestort dyk og landede på 2,9 millioner kroner.

Året før var der et plus på 48,6 millioner. Ledelsen udtaler via deres regnskab at årets resultat har været utilfredsstillende og lever ikke op til koncerners forventninger.

En af grundene til det forværret resultat skyldes nogle ugunstige råvarepriser, der har resulterede i stigende produktions- og indkøbspriser.

Nordex vokser og øger indtjeningen, det skyldes især at prisen på råmælk er lavere og der er stor vækst på det britiske marked trods brexit.

Nordex oplevede en mindre krise i forhold til brexit, men er tilbage på vækstsporet. I 2018 øgede de omsætningen med 16 pct. til 1,8 mia. kr. Resultatet før skat voksede fra 3 mio. kr. til 32 mio. kr.