Indholdsfortegnelse
1.1 (10 %)
- Interneforhold:
- Eksterneforhold:

1.2 (10 %)
- Interne forhold:
- Eksterne forhold:
- Eksterne forhold:

1.3 (5 %)

Uddrag
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Nordex Food Gruppen.

Interneforhold:
● Nordex Food A/S indviede fredag eftermiddag en ny stor lagerhal på 4500 kvadratmeter og dermed fået fjernet deres tre fjernlagre som ligger rundt omkring i landet. Hermed formindsker de leveringsomkostningerne.

● Britiske datterselskab har øget omsætnningen med 26 pct. (til 560 mio. kr., red.). Selskabet importerer specialoste og yoghurt fra Grækenland, Cypern og Italien.

● Nordex er i løbet af 2018 skiftet fra indkøb af koventionel palmeolie til indkøb af bæredygtig/certificeret palmeolie, da de er begyndt at fokusere på miljøet.

● Nordex har etableret serviceaftaler for opnåelse af optimal drift på køleanlæg, kedler og kompressorer.

● Virksomheden har begyndt at investere i flisfyr i Nørager for minimering af fossilt brændstof

● I 2018 blev mejeriet i Nørager miljøcertificeret

● I 2019 blev mejeriet i Campulin miljøcertificeret

Eksterneforhold:
● Den nordjyske ostekoncern har haft et utrilfredsstillindene resultat i 2017. Forholdet for dette skyldes deres ugunstige råvaremarked, som har påvirket stigningen i produktion - og indkøbspriser på Nordex produkter.

● Stort kursfald på pund efter brexit afstemning

● Nordex øger indtjeningen. Dette skyldes lavere priser på råmælk samt vækst på det britiske marked, der er vigtigt for virksomheden.

● Stigende indkøbspriser på råmælk i 2017, var årsagen til at Nordec formåede kun lige akkurat at få store tal på bundlinjen.

● I 2018 har prisen på råmælk restulteret i fremgang for virksomheden, restultatet før skat er var forbedret til 32 mio. kr.