Mennesket og naturen | Essay

Opgavebeskrivelse
Skriv et essay om menneskets forhold til naturen. Inddrag en eller flere af teksterne (tekst 6, 7, 8 og 9) og eksempler på fremstillinger af naturen i dansk skønlitteratur.

Uddrag
Jeg husker tilbage til første gang, jeg så en del af naturen gå for døden, jeg var 8 år gammel, og jeg var på ferie sammen med min mor og lillesøster i Libanon.

Det var en sen sommerdag, og solen var begyndt at gå ned, da vores bil pludselige rumlede, som om vi havde kørt alt for hurtigt over en vejbump. Min mor standsede bilen, og vi gik ud for at se, hvad der var sket. Inden min mor nåde at dække mig for øjnene, havde jeg set nok til at huske stunden resten af mit liv.

Det var bare en missekat, tænkte jeg, hvad kan den gøre for, at vi kørte den over. Selv om jeg nu er blevet gammel nok til at se tingende, som de er, undrer jeg mig stadigvæk over, om katten behøvede at forlade verden på den måde.

Det er dog ikke alle, der tager sig tid til at overveje, om menneskets måde at leve på betyder, at naturen skal opleve unaturlige konsekvenser. Nogen mener tråds alt, at det simpelthen bare er uretfærdigt for resten af verden, når man befinder sig på toppen af fødekæden.

Når jeg høre sådanne påstande, kan jeg ikke lad vær med at undre mig, er vi virkelig ikke mere end dyr? Kan vi ikke både befinde os på toppen af fødekæden og på samme tid sørger for, at det vi omgiver os bliver behandlet ordentligt?

Det er dog ikke kun katten på vejen der skal falde for vores føder.

Det er næsten sjovt, hvor mange artikler og tv-udsendelser jeg har oplevet, som beskriver menneskets dårlige behandling af oceanerne, skovene, landbrugsdyr og ikke mindst den luft vi selv er med til at trække vejret af, som vi fylder med giftstoffer, hver gang der skal producers et par nye sko eller en bil.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her