Menneskeforsøg under holocaust | DHO

Indledning
Målet med denne opgave er at få svar på min problemformulering, angående Holocaust og menneskeforsøgene, Josef Mengeles arbejde i Auschwitz og det nazistiske syn på Holocaust, Jøder og andre uønskede mennesker.

I den redegørende del vil jeg redegøre et vigtigt emne, som har været med til at give denne udryddelse sit grusomme ry, nemlig diverse eksperimenter på tvillinger, homoseksuelle, handicappede og så videre. Jeg udnævner Josef Mengeles eksperimenter, og går i dybden med eksperimenterne i den analyserende del.

Herefter vil jeg analysere Koncentrationslejren/ udryddelseslejren, Josef Mengeles arbejde i Auschwitz i perioden 1943-1945, hvori mit primære fokus er på tvillingeforsøgene.

Til sidst vil jeg vurdere, hvordan det nazistiske syn på Holocaust var, og hvordan de argumenterede for systematisk udryddelse af Jøder og andre uønskede mennesker. Herunder inddrager anvender jeg Rudolf Höss selvbiografi.

Indholdsfortegnelse
indledning
redegørelse
overordnet af josef mengeles menneskeforsøg.
kirurgi og forsøg med nomasyge
ændring af iris’ øjenfarve
skeletter af dværge
antropometri
holocaust.
analyse
koncentrationslejren/ udryddelseslejren
josef mengeles arbejde 1943-1945
tvillingeforsøgene
miriam mozes og eva mozes kor
vurdering
det nazistiske syn på holocaust.
nazisternes argument for udryddelse for jøder og andre uønskede mennesker.
rudolf höss og massakrerne
konklusion
litteraturliste

Uddrag
Som en del af den tyske del af germaniseringsproces eller besættelsespolitik efter overfaldet på Polen etableredes i maj måned 1940 den kz-lejr, Auschwitz. Lejrens beliggenhed befinder sig i øvre Schlesiens industriområde med omkring 30 kilometer fra Kattowitz og omkring 60 kilometer vest for Krakow langs bredderne af floderne Vistula og Sola.

Nazisterne inddrog en tidligere polsk kaserne, der bestod af 28 treetagers symmetriske anlagte bygninger der var omgivet af et dobbelt strømførende pigtrådshegn med vagttårne, der stadig til denne dag er tilstede i Kz-lejren i Frankrig. Til denne dags dato er hovedindgangen den samme, hvor der står ”Arbeit macht frei”. (Josef Mengele - side 82 linje 1-7)

Opbygningen af Auschwitz påbegyndte i oktober 1941.

Efter en ordre fra Himmler blev lejrkapaciteten udvidet til at omfatte mere end 100.000 fangere, så der var et større udvalg af mennesker til eksperimenter, arbejdere med mere.

I perioden mellem 1942-1944 opførtes endvidere en række særlige fangeafsnit for henholdsvis sigøjnere (BIIe), et familieafsnit (BIIb), et lazaret (BIIf) og et afsnit for ungarske jøder (BIIc).

Fra maj til juni 1944 blev omkring 440.000 ungarske jøder myrdet, hvilket viser til at være lejrens travleste periode i forhold til myrderier. Udover det, havde lejren det såkaldte Kanada-asfnit, der tog alle fangernes ejendomme. Det gælder fra smykker, tøj, guld, kufferter, service, sølv, briller, proteser og meget andet.

Disse ejendomme blev sorteret, registreret og sendt videre til enten krigsindustrien, så de kan lave guld og sølv om til patroner, ellers blev de sendte direkte til den tyske statskasse. (Josef Mengele - side 87 linje 29 : Side 88 linje 1-11

Ikke langt fra Kanada-afsnittet, lå to sidste krematorier (IV & V) og gaskamre. Dette var det største og mest effektive masseudryddelsesapparat, hvori krematorium II’s obduktionsrum og tilhørende laboratorium var stederne Josef Mengele udførte sine medicinske eksperimenter og obduktioner på en lang række fangere fra lejren. Efter noget tid blev Mengele flyttet til Krematorium V for at udføre arbejdet med forsøgene.

De to største krematorier II og III blev anvendt som gaskamre. Fangere der blev der dømt til døden, blev sendt ned til et afklædningsrum, hvor de skulle tage deres tøj af og hænge dem på en knage. De diverse knager blev nummererede, så fangerne kunne huske, hvor de havde hængt deres tøj.

Desuden skulle alle sko bindes sammen parvis. Fangerne blev sendt til et underjordisk rum, som blev forvekslet med et baderum med brusere hængende fra loftet, men som i virkeligheden var et gaskammer. Idet gastidspunktet for gasning af fangere påbegyndte, slukkede de lyset og hældte Zyklon B-gas på dem.

Gasset kom ud af brusere foroven i taget, og ned i søjlerne. Efter 20 minutters lidelse, kunne de åbne dørene og trække ligene ud af gaskammeret. (Josef Mengele - side 88 linje 18-33 : sidde 89 linje 1-18)

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu