Holocaust | Folkedrab

Indledning
I denne opgave vil du bliv klogere på hvad der skete under 2. Verdenskrig. Hitlers måde at får folket med sig, hvilke metoder han benytte, hvorfor Hitler så sig sur på disse slags mennesker og deres måde at leve på. Hvordan det var at (over)leve i en kz-lejr (koncentrationslejre).

Hvorfor at Hitler ikke blev stoppet før det gik helt galt. Hvem Anne frank enlig var? Hvor mange der døde realt set? Hvad betyder ”holocaust”? Hvad en koncentrationslejr er? Hvilke metoder Hitler benyttede til at slå dem han mente ikke var den rigtig race ihjel?

Indholdsfortegnelse
1.0 Introduktion
2.0 Baggrund for holocaust
2.1 Jøderne som syndebuk
2.2 Auschwitz
2.3 Livet i en koncentrationslejer
3.0 Anne Frank
4.0 Konklusion
Kilder

Uddrag
Holocaust kommer fra det græsk ord ”holokauston” som betyder ”brændoffer”. Det hele startede da den tysk jøde, Herschel Grynszpan, skøde en tysk diplomat i Paris d. 7/11 i 1938.

Herschel Grynszpan var meget vred, over at hans tysk-polske forælder var blevet sendt ud af Tyskland sammen med 17.000 andre jøder. Da Polen så nægtede at lukke dem ind, blev de efterladt ude midt i ingenmandsland under forfærdelige forhold.

Da den tysk diplomat dødede to dag senere, udsendte den tysk propagandaminister, Joseph Goebbels, et telegram hvor der b.la. stod at ”Attentatet må have meget alvorlige konsekvenser for jøderne i Tyskland”. Det fik det da vidste også!

Den 9/11 i 1938 blev mere end 7.000 jødiske butikker ødelagt og plyndret og mere end 300 jødiske synagoger ødelagt eller brand helt ned.

Mange af dem der var med til det var tilhænger af det politiske parti Nationalsocialistiske arbejderparti.

Mange tror at det hele først start i 1938, men allerede i 1935 havde Hitler lavet en lov som fratog jøderne alle deres rettigheder. Loven blev kaldt ”Nürnbergloven”.

Den fast slog at jøder ikke måtte have arbejde som sygeplejerske, lærer eller andre lignede offentlig jobs, de mistede også deres ytringsfrihed, stemmeret og retten til at gift sig og at have sex (for at undgå formering).

Hitler mente også man ikke skulle blande racer, så f.eks. en jøde og en ”ren” tysker ikke skulle få børn sammen og på den måde bland racerne.

Jøderne blev også̊ påbudt at få et mellemnavn, således at alle kvinder kom til at hedde ”Sara” og alle mænd kom til at hedde ”Israel” til mellemnavn. Dette gjorde det let for myndighederne at skelne mellem det ariske og det jødiske folk.

Man mener at der blev slået omkring 6 millioner jøder ihjel under 2. Verdenskrig. Udover jøderne blev der også dræbt ca. 220.000 sigøjnere, et ukendt antal homoseksuelle, et ukendt antal bibellæsere (Jehovas vidner), mindst 120.000 handicappede og mange frihedskæmpere.

Stort set blev alle de, som ikke stemte overens med idealet om den ”rene” tysker, smidt i koncentrationslejre.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu