Jødeforfølgelsen og Holocaust | 12 i karakter

Indledning
Efter den nazistiske magtovertagelse i d. 24. marts 1933, begyndte tyskerne, og især de jødiske afstamninger at mærke nye tider .

Fra 1933 og frem til slutningen af 2. verdenskrig som startede i 1939 da Tyskland angreb Polen, mærkede flere forskellige befolkningsgrupper en grusom behandling.

Det skete at de blev slået ihjel på baggrund af race, religion, seksualitet eller forkerte politiske holdninger .

Optakten til 2. verdenskrig og forløbet under denne kostede massevis af uskyldige menneskeliv, hvor mange af disse blev holdt fanget under kummerlige forhold i koncentrationslejrer. Her optræder bl.a.

Auschwitz-lejren og mændene ”Reinhard Heydrich” og ”Heinrich Himmler” som meget vigtige faktorer bag jødeforfølgelsen og behandlingen af disse.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Motiverne bag jødeforfølgelsen
- Nazisterne bag forfølgelsen
Koncentrationslejren Auschwitz’ konsekvenser/betydning for jøderne
- Førstehåndsberetning
Hvorfor er Holocaust blevet en historisk vigtig begivenhed i europæisk historie og hvordan kan det undgås i fremtiden?
Konklusion
Bibliografi
- Bøger:
- Websider:

Uddrag
Hadet mod jøderne stammer langt, langt tilbage. Igennem tiden er der blevet fremsat flere forskellige beskyldninger mod jøderne, som bl.a. går ud på at de er magtsyge, pengepugere, konspiratoriske og at de er årsag til en række sygdomme .

I mange år havde jøderne ikke almindelige borgerlige rettigheder og måtte ikke eje jord og have adgang til visse uddannelser mm.

Men i 1800-tallet fik de ny status i samfundet, og de opnåede almindelige borgerlige rettigheder . I slutningen af 1800-tallet voksede en ny form for antisemitisme frem, som betød at hadet og fordommene mod jøderne blev voldsommere.

I Europa blev der sat spørgsmålstegn ved, om jøderne kunne anses som værende almindelige borgere.

Med tilføjelsen af racelæreren som kom til i samme tid, argumenterede den videnskabeligt for, at jøderacen af natur var mindreværdige og underlegen ift. andre racer.

Med det grundlag mente man, at den ”overlegne ”ariske race” ville lide skade, såvel åndeligt som fysisk, hvis den blev inficeret med jødisk blod. ” Man kan altså tale for, at nazisterne var racistiske.

En anden kilde henviser dog til at forfølgelsen og senere hen mordene på jøden skyldes andre faktorer. Kilden er et uddrag fra ”Götz Aly & Susanne Heim, 'Deutsche Herrschaft "im Osten" fra 1991.

Det er en offentlige kilde, da den er tilgængelig for alle der ønsker at læse den. Kilden beretter om, at der var andre årsager til at jøderne skulle dræbes.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu