Litteraturens betydning | Debatterende artikel | 10 i karakter

Opgavebeskrivelse
Jeg står i mudder til knæene, jeg kan mærke den tykke fugt for hver åndedrag jeg tager. Jeg er på flugt, fra Tarzan-gorilla og den har jagtet mig i flere døgn.

Det næste øjeblik sidder jeg, i mine aller fineste klæder, og drikker te med dronningen, men hvordan kan det lade sig gøre? At læse er som at drømme, alle dine fantasier, kan blive til virkelighed på et øjeblik.

Gennem litteratur bliver vores øjne åbnet for alt hvad du kan forestille dig. Der er dog forskel på hvordan litteratur bliver forstået og den debat vil jeg tage op. Hvor jeg vil inddrage Alen Causevic og Peter Simonsen i min debat.

Indledning
Denne “øjenåbner”, skriver Alan Causevic også om i teksten “Strunge, Kerouac, Hemingway og Knausgård integrerede mig i Danmark”.

Her fortæller han om sin livshistorie om hvordan litteratur fik ham “ud af buret”, og åbnede hans øjne op for forskellige kulturer. Causevic kommer selv fra Bosnien og er universitetsstuderende.

Causevic har brugt litteraturen til at integrere sig i samfundet og han mener at dette er essentielt for ethvert individ

Uddrag
En anden der også synes litteratur er vigtigt for ethvert individ er Peter Simonsen, dog mener han herimod at litteratur skal læses hvis man har lyst, da man ellers ikke får samme glæde og gavn af dets fantastiske egenskab, som hvis man var tvunget til det.

Peter mener at man skal lade sig rive med i litteraturen, da det ellers er spild af tid. Han mener også at man skal lade sig blive “forført” af litteraturen, og først dér kan man blive dannet, og få gavn af læsning. Peter bruger etos, da han taler af egne erfaringer og meninger.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu