Indledning
Det danske samfund og kultur har igennem, mange år bygget på tillid og imødekommenhed mellem de danske borgere. Fællesskabet og det naturlige ved at hjælpe landsfolk der er i nød, ligger i det danske dna.

Netop dette sætter Christer Moltzen fokus på i podcasten “Kvinden med den tunge kuffert”, som blev udgivet i 2013 på Third Ear i samarbejde med Politikken.

Podcasten handler om en kvinde Maria Hansen og hendes måde at udnytter og manipulere mennesker på og som ikke udgiver sig som den hun er.

Uddrag
I uddybningen for vi et klarer billede af hvem Maria er ud fra Jannes synsvinkel og opfattelse. Maria kommer fra Norge og brug for ro efter et længere sygdomsforløb, som muligvis er et længerevarende kræftforløb.

Hun kommer direkte fra Esbjerg hospital. Maria er høj og rank og er bleg i ansigtet, så man ikke kan undgå at se hun er syg.

Janne opfatter Maria som et kærligt og omsorgsfuldt menneske, der kan sætte sig i Jannes sted i forhold til hendes lige afdøde veninde.

Omkring 10 minutter inde i podcasten fortæller Janne om hvordan ting på klostret begynder at forsvinde.

Der forsvinder blandt andet et frisk rugbrød og en af de andres gæster Karins ost. Maria begynder ligeledes at beskylde Karin for at tage penge fra vinkassen og kigge i Jannes computer.

Hun opfordrer det tillidsfulde menneske Janne til at holde øje med Karin og sætte en kode på hendes computer.

Dette sætter en tvivl i Janne og dermed sætter hun kode på hendes computer. “Er Janne et for tillidsfuldt menneske?” (Tid. 14.20).

Det ellers rolige og tillidsfulde kloster er der begyndende konflikter, uro og individuelle mistillid blandt gæsterne og de ansatte.

”Maria har hørt Mick og Karin tale om at Mick er ikke glad for at arbejde der” (Tid. 15.31) Derudover har Maria snakket med hendes søn og han har søgt på Karin og siger ”Du kan ikke stole på Karin

hun er ikke den hun udgiver sig for at være” (Tid. 17.33) og dette bliver underbygget med underlignings musik som skaber en stemning i form af optoning.

Maria viser desuden hendes gavmildhed over for Janne og klostret ved at ville donere 400.000 kr. og hun går straks i gang med at bestille nye senge til alle værelserne og at hun har en forbindelse til en norsk rigmand.