Indledning
Utroskab er et meget tungt emnet i den moderne verden. Utroskab kan skyldes mange ulykkeligheder i et forhold, men den kan ligeledes også være skyld ulykkeligheder for den anden part i forholdet.

Dette sker for vores kvindelige hovedperson i ”Kvinden i baren” da hun tilfældigt sætter sig ind på en restaurant for at få en kop kaffe, og ser sin min ægtemand på stævnemøde med en fremmed dame.

Novellen skrevet af forfatteren Naja Marie Aidt. Novellen er fra novellesamlingen ”Bavian” udgivet i 2006. Novellesamlingen indeholder 15 noveller der omhandler det moderne liv med emner såsom stress, individualisme og kedsomhed med mere.

Indholdsfortegnelse
Utroskab har alle da en holdning til, ikke?

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Novellen løber sig over ca. 1 time fra start til slut, men springer herindimellem frem og tilbage i tid til hovedpersonens erindringer og tilbage igen.

Dernæst har vi en række fortællerkneb som at starte novellen i in medias res, og selvfølgelig at slutte novellen åbent af.

Derudover benytter forfatteren tydeligt et vendepunkt, da hovedpersonen finder ud af, at manden der mødes med kvinden i baren, også er manden til hovedperson.

Dette vendepunkt har stor indflydelse på novellen, da hovedpersonen derfra naturligvis går fra at var interesseret og optaget af deres møde, til at føle sig syg og svigtet efter.

Til den ydre komposition er teksten bygget meget traditionelt op efter novellens genre med semilange afsnit hen over en tekst med 4,5 sider, der giver et meget traditionelt blik på den overordnede tekst.