Indledning
Relationen mellem forældre og deres børn er en af de mest betydningsfulde i livet. Selvom et barn får en masse oplevelser og hændelser igennem livet, som kan have både positiv og negativ indflydelse på barnets udvikling, så er de første 2 år helt afgørende.

Barnet bliver født som et socialt væsen og det ligger i barnets gener, at være knyttet til en omsorgsperson. Et lille barn er uselvstændigt, og kan ikke klare sig uden en omsorgsperson.

Hvis der har været et trygt tilknytningsforhold mellem forældre og barnet i de to første år, så har det en positiv indflydelse på deres forhold senere hen.

Michael Kvium har lavet et maleri, som er en god illustration på, at hvis forældre trækker barnet i hver sin retning, så kan barnet ende med at føle identitetsløshed og magtesløshed.

Maleriet bliver uddybet senere hen. Tilknytningsforholdet bliver i den gang testet, når barnet kommer i ”trodsalder”, ”pubertet” eller ”løsrivelsesfasen”.

Uddrag
Forældrene bruger en meget forskelligt kommunikation metode, når de skal kommunikere med Andreas. Faderen snakker meget hårdt og direkte til Andreas.

Et super eksempel er hvor Andreas kommer tilbage med teen anden gang, hvor faderen siger: ”Nej, nu må du fandeme tag dig sammen, der er ikke antydning af sukker i denne her te”.

Moderen bruger en meget anderledes og til tider uforståelig kommunikation. Hun bruger meget latter til at udtrykke sig. Moderen bruger både latteren, da de alle sidder foran tv’et og griner af studieværterne. Latter bliver her brugt i sin oprindelige betydning.

Moderen bruger anderledes også latteren til at udtrykke sin frustration over Andreas. Vi hører f.eks.: ”det uvejr af latter som vokser i hende”.

Det kan være en metafor for moderens kommende latterudbrud. Latteren bliver beskrevet som ”et uvejr”, her får vi en oplevelse af, at latteren er lidt skræmmende.

Vi hører også at latteren ”vokser i hende”, det kan var et udtryk for, at moderen ikke kan håndtere latteren, og at latteren bliver voldsom.

Det citat er også et virkelig godt eksempel på, at der bliver brugt billedsprog. Sproget i ”Latter” er et meget almindeligt sprog, altså et sprog man kan opleves i virkeligheden.

Det er et meget realistiske sprog, fordi sproget minder om det vi hører i hverdagen. Familiens sociale status i ”Latter” er middelklasse. Familien hygger sig foran tv'et, hvilket er typisk for et middelklassemiljø.

Sprogbruget i ”Letter” underbygger også teorien om, at de er en middelklassefamilie. Vi får ellers ikke særlig meget at vide om, hvordan der ser ud hjemme hos familien.

Vi kan dog sagtens forstille os, at de er en helt almindelig familie, og derfor er det heller ikke nødvendigt med detaljerede beskrivelser af miljøet.

Der bliver ikke brugt en detaljeret beskrivelse af miljøet, da hovedfokus i novellen er rettet mod de 3 personer, og deres dialoger og konflikter.