Indledning
Naja Marie Aidt er en utrolig populær forfatter og foredragsholder, der har godt fat i skønlitterære emner, lige såvel som foredrag om forfatteres egne digte, noveller og romaner er ganske efterspurgte.

Naja Marie Aidt foredrag formår at fylde salene, fange publikum, og er især eftertragtet hos biblioteker, skoler og gymnasier.

Den 16. marts 2015 døde forfatteren Naja Marie Aidts 25-årige søn, Carl Emil, i en forfærdelig ulykke. Naja Marie Aidts bog er på en gang en personlig kærlighedshandling, et stort kunstværk, der angår os alle, og samtidig, netop i sin måde ikke at ville være brugsbog på, en bog, der kan ”bruges” af andre mennesker i sorg.

Det føles på en måde forkert at tale om skønhed, når vi taler om en bog, man ville ønske ikke skulle have haft grund til at blive skrevet, men ikke desto mindre er det sandt. Det er en meget smuk historie.

Uddrag
Uddraget handler om en person, som venter på at dø. Man hører om hans mors side, hvordan følelsen er at ens dyrebareste og kæreste, skal dø. ”Her var angsten for at miste dig. Her var magtesløsheden - ikke at kunne redde dig fra døden.

En angst så overvældende. ”Det værste der kunne ske: at du forsvandt.” Han har kræft i hjernen, og er indlagt på hospitalet. Hun vågner op hver morgen med en kæmpe klump i halsen, han er i hendes tanker 24/7, alt der derhjemme minder om ham.

Hver morgen hun skal gøre sig klar til en ny dag, er hun ude på badeværelset og alle minder kommer frem. Dengang de havde det godt, dengang der ikke var nogen dum sygdom i vejen. Sygehuset er helt fyldt op, alle er derinde for at sige et sidste farvel.

Det ulideligt med tanken at hverdag man er der, er chancen stor for det er sidste gang. En gang var helt speciel, de sidder alle sammen og vente i venteværelset. Lægen kommer ind, kigger ned i gulvet og rykker svedigt på sine briller.