Indledning
”En kærlighedshistorie” er en novelle skrevet af Naja Marie Aidt. Novellen handler om en kvinde, der hedder Louisa.

Louisa har slået op med hendes kæreste, Ole, og bor nu alene i en lejlighed som er proppet med de mange forskellige ting og små dyr.

Hun er på bistandshjælp og kommunen betaler hendes husleje. Louisa er psykisk syg og lever i en drømmeverden, hvor hun kan snakke med dyrene i lejligheden.

Hun vil også gerne være som skuespilleren Asta Nielsen, som var en dansk smuk skuespillerinde og en af stumfilmens største stjerner.

Louisa vil gerne være tavs som Asta Nielsen, men synlig. Derfor opfører og føler Louisa sig som Asta, da hun er bange for hvad andre synes om hendes rigtige personlighed.

Uddrag
I ”En kærlighedshistorie” møder vi Louisa. Louisa er hovedpersonen i novellen, som er en ung kvinde på omkring 25 år.

Louisa er meget ensom, psykisk syg og vegetar. Hun er besat af at sove, have det varmt, sund mad og onanere.

Jeg mener, at Louisa er skizofren, fordi hun snakker med dyrene i lejligheden, ”Hun spiser og snakker med bananfluerne” (side 95, linje 29), og det er ikke normalt.

Hun går rigtig meget op i at holde varmen, hun drikker meget te, pakker sig ind i mange tæpper og tager lange varme bade i hendes elskede badekar, som var i lejligheden da hun flyttede ind.

”Hun drikker også meget te for at holde sig varm indvendig” (side 91, linje 27-28). ”...koger vand i store gryder; der er ikke varmt vand i hanen. Slæber dem ud på badeværelset og tager et karbad” (side 91, linje 35-37).

Louisa har en stor kærlighed til vand og holder meget af de lange varme og rene bade, ”Smiler over den lykke, der findes i vandet, al den svulmende skønhed, der er” (side 92, linje 31-31). Louisa er en meget indelukket person og forlader sjældent sin lejlighed.

Hun har angst for hvad andre tænker om hende, og derfor har hun intet socialt netværk. Jeg tror, det er efter tabet af sin eks-kæreste, at Louisa bliver meget ensom. Når Louisa skal ned og handle, går hun meget op i det ydre.

Hun vil nemlig rigtig gerne være ligesom stum skuespilleren Asta Nielsen, ”Hun vil gerne være som Asta Nielsen, smuk og bleg og med tynde streger af løftede øjenbryn over et teatralsk blik.

Tavs som Asta Nielsen, men synlig” (side 92, linje 2-3). Louisa lever i en drømmeverden, for at lukke alt det dårlige ud fra hendes rigtige liv.

Til sidst i novellen er Louisa så mentalt syg, at hun bilder sig selv ind, at hun er Asta Nielsen, for at det hele skal blive bedre.