Indledning
Jeg vil gerne give en analyse på novellen, ”En Kærlighedshistorie”, der er skrevet af Naja Marie Aidt. Naja har bl.a. skrevet digte og noveller fra 1991 frem til i dag.

”En Kærlighedshistorie” er en del af novellesamlingen ”Vandmærket”, og samlingen lægger vægt på folk, der er på kant med samfundet.

Samlingen er beskrevet som psykisk, og den er en forestilling om episoder i hverdagen, der godt kunne synes realistiske.

Historien omhandler Louisa, der i starten af historien drømmer sig hen i sin drømmeverden. Næsten hele historien omhandler hendes drøm, og hun skelner sig selv mellem Louisa og den smukke stumfilms-skuespiller, Asta Nielsen.

Hendes lejlighed bliver beskrevet som ulækker og usund. Samtidig med at hendes miljø er negativt beskrevet, har hun også to forskellige personligheder.

Uddrag
Vi får at vide, at hun har haft en kæreste, og da det er en af den eneste ting, der fortæller om hendes fortid, og det er en ting fortæller har valgt at lægge vægt på.

Efter forholdet med Ole er verden helt tom, hendes verden. Der bliver lagt vægt på; Vores forhold er noget helt specielt, sagde han når de lå sammen og prøvede at få varmen et eller andet sted. Som i Brødrene Løvehjerte: du er lillebroderen og jeg er storebroderen.

---

Louisas opførsel kan uden tvivl være påvirket af de omgivelser, der er omkring hende. Lejligheden hun bor i alene, hvor det var meningen at hende og Ole skulle have levet, er fyldt med skimmel og råd, og den myldrer med kryb, lige fra bananfluer til biller med kraftige skjolde.

Hendes lejlighed er omgivet af alt andet end menneskeliv, og alle mulige unødvendige sager såsom udstoppede fugle og tobaksskabe står samlet i store bunker overalt i hendes lejlighed.

Vi får nævnt, at det eneste sted hun rigtig værdsætter og som bliver beskrevet ned til mindste detalje er hendes badekar.