Indledning
Overgangen fra barn til voksen er en interessant og ofte dramatisk fase af livet, som langt de fleste kan nikke genkendende til.

Det skaber ofte frustrerende episoder og perioder, hvor forundring, jalousi og prøver på venskaber er en natulig del.

Når ens bedste kammerat starter med at interessere sig for det modsatte køn, står man selv uforstående tilbage.

Det er svært at forstå, og forholde sig til, at man ikke kan blive ved med at lege sammen og tilmed skal miste sin ven til det ligegyldige modsatte køn. Det kan skabe store konflikter og dramaer.

Uddrag
Novellen ”Den blomstrende have” er et eksempel på perioden omkring overgangen fra barn til voksen. Denne tidløse novelle er skrevet af Naja Marie Aidt, udgivet i 1993, men foregår i 1978.

Netop overgangen og problematikken i forbindelse med den begyndende pubertet og ungdommens nysgerrighed, er hovedtemaet i novellen.

Novellen handler om Thomas, som er i sommerhus med sin mormor, morfar, sin bedsteven og hans kusine.

Novellen starter med at være meget beskrivende omkring området, og læseren bliver hurtigt sat ind i at stemningen er god og harmonisk.

Thomas og Erik er nærmest en enhed sammen, for de laver alt sammen. De er begge 14 år, Erik er dog lidt ældre, hvilket kan mærkes senere i novellen.

Senere i novellen kommer Thomas´ kusine, Mette ind i billedet, for der er spirende kærlighed i luften mellem Erik og Mette, hvilket skaber en uventet konflikt mellem Thomas og Erik.