Naja Marie Aidt | Hun Græder Ikke | Analyse

Tekstgrundlag:

Naja Marie Aidt: ”Hun græder ikke” fra novellesamlingen Bavian

Naja Marie Aidt blev født d. 24. december 1963 i Grønland i byen Aasiaat. De første syv år boede hun med sin familie i Grønland.

I denne periode oplever Naja Mare Aidt store kontraster i form af meget mørke vintre og meget lyse somre, som hun senere anvender i sine digte.

Som syv årig flytter familien til Danmark, hvor forældrene kort tid efter bliver skilt. Nogle af disse hændelser drager hun til sig i sin digtning.

Som for eksempel digtsamlingen ”Poesibog” fra 2008, hvor hun forholder sig eksplicit til skilsmisse med mere.

Som kun 16-årig flytter Naja hjemmefra, og bor i en årrække med sin bedste veninde samt to fyre. Naja kommer i et fast forhold med den ene af fyrene og får sit første af tre børn som kun 18-årig.

I dag er hun ikke længere gift med fyren fra bofællesskabet, men med filmfotograf Eigil Bryld. Naja fik sit tredje barn i 2003, men mistede sin næstældste søn i 2015. Hun har siden 2008 været bosiddende i New York.

Uddrag
Når Naja skriver, står det moderne liv meget centralt i hendes forfatterskab, som også ses i hendes seneste roman ”Sten saks papir”.

Derudover skriver Aidt meget om hvordan mennesker kommunikerer og hvordan mennesker kommer ud af det med hinanden.

De tunge emner, der bliver taget op, er emner som utroskab, sygdom, død og kærlighed med mere. Et eksempel er i ”Bavian”, hvor disse temaer trænger i baggrunden i ”Alting Blinker”.

Disse ting træder som sagt i baggrunden for temaet eksilering. Dette tema tager afsæt i en opvækst på Grønland, ungdom- og voksenliv i Danmark og en bosættelse i New York.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu