Er verden lille | Analyse | Naja Marie Aidt | 10 i Karakter

Indholdsfortegnelse
Resume:
- Tid og miljø
- Personkarakteristik:
- Moren:
- Faren (Kim)
- Morens far
- Ydre og indre komposition
- Fortæller og synsvinkel
- Sprog
- Tema
- Perspektivering

Uddrag
Novellen handler om en kvinde, der gennem sin barndom altid har levet i trygge rammer hos hendes far, som har rost hende og hjulpet hende.

Kvinden er blevet gift med Kim og sammen har de fået to drenge, der stadig er små. Hun har ondt i hjertet og er blevet usikker på sig selv, på trods af hendes flotte hår.

Kvinden ser sig i spejlet hver morgen, og er et eller andet sted nok blevet meget kritisk over for sig selv.

Hun har brug for accept, og får det også, stadig gennem sin far, som regelmæssigt ringer til hende, og spørger hende, om hun nu har det godt, og om hun kan klare det hele.

Gennem sin barndom er hun blevet kaldt Guldnare. Faderen har rost hende og hendes flotte gyldne hår. Dette symboliserer, hvordan faderen har været overbeskyttende over for hende.

Han har altid været der for hende, og siden hun flyttede hjemmefra og ind til sin mand, er det ikke blevet bedre.

Kvinden har haft brug for at stå på egne ben, da hun flyttede fra sin far, men kom i stedet hen til en mand, som også var meget beskyttende over for hende.

Han elsker hende, og tager hensyn til hende. Tager børnene med ud, når hun er træt og roser hende for hendes smukke hår, der ellers ikke er noget galt med, som han siger.

Hun har haft brug for en frihed. Sådan har hun levet sit liv, til den dag, hun beslutter sig for, at forandre frisuren totalt. Hun vil have klippet håret helt kort.

Efter hun er blevet klippet, viser dagen sig helt lys for hende. Det er en smuk dag, og hendes hjerte ligger anderledes tungt og varmt bag brystet. Hun vil gå Kim i møde, og hvis ikke hun møder ham, går hun bare en tur alene.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu