Litterær artikel novellen “Solbær” af Naja Marie Aidt fra novellesamlingen “Bavian”

Indledning
Denne litterære artikel omhandler novellen ”Solbær” af Naja Marie Aidt, som er en del af novellesamlingen ”Bavian” der blev udgivet i 2006. Jeg vil give en perspektivering til novellen ”Bulbjerg” som også er en af novellerne i novellesamlingen ”Bavian”.

Uddrag
Novellens handling starter ved en solbærs mark, hvor jeg-fortælleren og Helle er ude at plukke solbær. Her får man et indblik i Helles og jeg-fortællerens fortid og kendskab til hinanden, da jeg-fortælleren hiver læseren med i et flashback. ”Men vi var jo fulde. Det var vi tit dengang. ” (Side 2, linje 2) her får man en fornemmelse af at Helle og Jeg-personen har kendt hinanden i mange år, det ses også ved ”Det er længe siden hun fik den lavet.

Forholdet mellem jeg-fortælleren og Helle virker lidt anspændt, da der ikke er nogen samtale mellem hovedpersonerne igennem novellens handling. Hvis man læser mellem linjerne kan man danne et indtryk af at forholdet, skjuler noget og ikke kun nu hvor handlingen foregår.

Få gratis adgang til opgaven

Upload en af dine egne opgaver og få adgang til denne opgave. Det tager kun 2 minutter