Den moderne superhelt er en kvinde af Karen Dich, 2015 – Essay | La femme, Kvinden

Uddrag
Hvad vil du være når du er voksen? To voksne øjne kigger på mig forventningsfuldt. Hvad vil jeg være? Jeg tænker og tænker. Min hjerne stopper med at tænke og pludselig ved jeg med det samme hvad jeg vil være, når jeg er stor. En superhelt. Jeg som lille barn kan jo ikke vide, at det er ”lidt” umuligt at besidde superkræfter, alligevel holder jeg fast på min drøm. Når børn overvejer dette spørgsmål har de fleste i det mindste givet overvejelsen til at være en superhelt. Jeg kan godt forstår hvorfor børn ønsker at blive en superhelt. Man har en speciel uniform på, redder verden fra det onde, og lad os ikke glemme at man besidder en sej specialkraft som f.eks. røntgensyn eller evnen til at flyve.

Karen Dich skriver i hendes artikel ”Den moderne superhelt er en kvinde” fra 2015, at ”Kvindelige superhelte i film og tegneserier er enten nødstedte, hjælpeløse jomfruer eller stærke heltinder. Men uanset omfanget af handlekrafter de hyperseksualiserede”. Dermed kan man sige, at superheltens indflydelse i hvert fald for kvinder ikke altid er positiv. Selv om kvinder spiller en række roller i superheltegenren, herunder hjælpeløs piger eller også kraftige heltinder, har de kvindelige karakter alle tendens til at være hypersexualiserede, fra deres perfekte, vellykkede figurer til deres sexede og afslørende påklædning. Dette viser, at filme om superhelte kan påvirke overbevisninger om kønsroller, anerkendelse og selvobjektivering.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu