Den ensomme kvinde | Litterær analyse

Indledning
Begge tekster ”Jeg er forelsket i dig” og ”Besøg i bangertsgade” omhandler nærvær, svigt og formålsløs kærlighed. I Vita Andersens og Lean Nielsens forfatterskab kommer deres hårde opvækst og voksensvigt til udtryk i deres ekstraordinære tekster.

Uddrag
Vita Andersen og Lean Nielsen er begge store navne i perioden 1970’erne.

Vita Andersen er en kvindelig dansk skønlitterær forfatter fra 1977, der debuterede med sin første digtesamling – tryghedsnarkomaner. I Vitas opvækst levede hun under barske vilkår. Andersen debuterede med første digtsamling ud fra egne erfaringer, og mødte meget kritik i sin samtid. Lean Nielsen var, en dansk moderne autodidakt arbejderforfatter. Nielsen var en forfatter der er kendt for at, bevarede solidariteten, respekten og ærligheden over for sin egen socialklasse. Han havde sin helt egen lyrisk tone, som er enkel, direkte og humoristisk. Ligesom sin medforfatter fra samme periode, havde Nielsen en turbulent barndom. I hans digte skildrer han virkeligheden ud fra hans egne oplevelser.

Digtene forholder sig til temaer som ensomhed, kærlighed, forelskelse, ulykkelig kærlighed og selvstændighed samt identiet. Begge lyriske tekster omhandler en kvinde der er i vildrede. Nogle kontraster som kan læses i teksterne er, kærlighed og ulykkelig kærlighed, forelskelse og afvisning, at kende en selv modsat finde vejen til ens identitet. Disse forhold beskæftiger både Vita Andersen og Lean Nielsen i digtsamlingerne ”Tryghedsnarkomaner ” og ”Besøgsdigte” fra 1977. Begge forfattere anvender nogle antiteser i digtene, som kvinden overfor manden, søgen efter kærlighed, familie overfor ensomhed og mangel på identitet.

Digtet Jeg er forelsket i dig omhandler en moderne kvinde der er ulykkelig forelsket i en mand hun har været sammen med, hvor det viser sig, at han har en anden. De mødtes på et værtshus og kom sammen et par gange. Hun forsøger at komme i kontakt med ham ved at kigge på hans lejlighed og ringe ham op. Der fremkommer mange nederlag, og hun vælger derefter at tage på Drop-Inn hvor hun ender i seng med en anden mand. Manden fra Drop-Inn synes godt om kvinden, og vil gerne mødes igen med hende, men hun afviser ham og vil vente på manden som hun er forelsket i.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!